Friday, December 8th, 2023

WhatsApp pentru macOS: O nouă versiune disponibilă acum în Mac App Store

WhatsApp, aplicația de mesagerie deținută de Meta, a lansat o nouă versiune a aplicației sale pentru macOS, care este acum disponibilă pentru descărcare în Mac App Store. Această versiune a fost reconstruită de la zero pentru a rula nativ pe computerele Mac, oferind o performanță îmbunătățită și o serie de caracteristici noi1.

Versiunea anterioară a aplicației WhatsApp pentru macOS era practic o aplicație web construită cu Electron. Noua versiune, în schimb, se bazează pe versiunea de iPhone a aplicației și a fost portată pe macOS folosind tehnologia Catalyst. Acest lucru înseamnă că WhatsApp pe Mac rulează acum mai rapid și beneficiază de aceleași caracteristici ca și versiunea pentru iPhone1.

Cu noua aplicație Mac, utilizatorii WhatsApp pot accesa contul lor direct de pe computer, chiar și atunci când telefonul lor nu este în apropiere. Cu toate acestea, versiunea Mac este doar o aplicație companion, ceea ce înseamnă că aveți nevoie în continuare de un cont WhatsApp configurat pe telefon pentru a o utiliza1.

WhatsApp a început testarea noii versiuni pentru macOS în iulie anul trecut. Acum, aplicația Mac a fost fuzionată cu aplicația iPhone în App Store, devenind astfel o aplicație universală cu un singur link de descărcare1.

Întrebări frecvente (FAQ)

Ce este o aplicație companion?
O aplicație companion este o aplicație secundară care funcționează în tandem cu o aplicație principală. În acest caz, aplicația WhatsApp pentru Mac este o aplicație companion pentru aplicația WhatsApp de pe telefonul mobil.

Ce este tehnologia Catalyst?
Catalyst este o tehnologie dezvoltată de Apple care permite dezvoltatorilor să creeze aplicații care pot rula atât pe macOS, cât și pe iOS. Acest lucru înseamnă că o aplicație dezvoltată pentru iPhone poate fi portată pe Mac cu un efort minim.

Ce înseamnă că o aplicație rulează nativ?
Când o aplicație rulează nativ pe un sistem de operare, înseamnă că a fost scrisă special pentru acel sistem de operare. Aplicațiile native tind să aibă o performanță mai bună și să fie mai stabile decât aplicațiile care nu sunt native.

Ce este Electron?
Electron este un cadru de dezvoltare care permite crearea de aplicații desktop folosind tehnologii web, cum ar fi JavaScript, HTML și CSS. Cu toate acestea, aplicațiile create cu Electron pot fi mai lente și mai puțin eficiente din punct de vedere al resurselor decât aplicațiile native.