Friday, December 8th, 2023

WhatsApp este disponibil pentru macOS?

WhatsApp, aplicația populară de mesagerie, este acum disponibilă pentru macOS în Mac App Store. Această versiune a fost reconstruită de la zero pentru a rula nativ pe computerele Mac, oferind o experiență mai rapidă și mai eficientă pentru utilizatori1.

Versiunea pentru macOS a fost lansată inițial în august pe site-ul WhatsApp, dar acum este disponibilă și în Mac App Store. Aceasta este o veste bună pentru utilizatorii de Mac, deoarece aplicațiile native folosesc mai puține resurse hardware, ceea ce ajută la economisirea bateriei – un avantaj major pentru utilizatorii de MacBook1.

Noua versiune a WhatsApp pentru macOS aduce aceleași funcții disponibile pe iPhone, cum ar fi apelurile audio și video de grup. Cu toate acestea, este important de menționat că versiunea pentru Mac este doar o aplicație companion, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de un cont WhatsApp configurat pe telefon pentru a o utiliza1.

WhatsApp este disponibil gratuit în App Store. Versiunea pentru iPhone necesită iOS 12 sau o versiune ulterioară, în timp ce versiunea pentru Mac necesită macOS 11 (Big Sur) sau o versiune ulterioară1.

Întrebări frecvente

Ce este o aplicație companion?
O aplicație companion este o aplicație care funcționează în tandem cu o altă aplicație pentru a oferi funcționalități suplimentare. În cazul WhatsApp pentru macOS, aceasta funcționează alături de aplicația WhatsApp de pe telefonul dvs. pentru a vă permite să accesați contul dvs. WhatsApp de pe computer1.

Ce este o aplicație nativă?
O aplicație nativă este o aplicație care a fost dezvoltată special pentru un anumit sistem de operare. În acest caz, WhatsApp pentru macOS a fost dezvoltat special pentru a rula pe macOS, ceea ce îi permite să funcționeze mai eficient și să utilizeze mai puține resurse hardware comparativ cu versiunile non-native ale aplicației1.

Ce este macOS?
macOS este sistemul de operare dezvoltat de Apple pentru computerele Mac. Este cunoscut pentru interfața sa intuitivă și pentru integrarea sa strânsă cu alte produse și servicii Apple.

Ce este Mac App Store?
Mac App Store este magazinul de aplicații al Apple pentru macOS. Aici puteți descărca și instala aplicații pentru Mac, inclusiv WhatsApp1.

Explicații termeni

macOS: Sistemul de operare dezvoltat de Apple pentru computerele Mac.

Mac App Store: Magazinul de aplicații al Apple pentru macOS.

Aplicație companion: O aplicație care funcționează în tandem cu o altă aplicație pentru a oferi funcționalități suplimentare.

Aplicație nativă: O aplicație care a fost dezvoltată special pentru un anumit sistem de operare.

WhatsApp: O aplicație populară de mesagerie deținută de Meta Platforms (anterior cunoscută sub numele de Facebook Inc.).