Wednesday, February 21st, 2024

Universitatea Oxford confruntată cu critici privind investițiile în combustibili fosili

Reputația Universității Oxford este pătată în urma rapoartelor care indică faptul că, în ciuda unei promisiuni de a se dezinvesti din combustibili fosili, fondul de dotare de £6 miliarde al acesteia și-a majorat investițiile în domeniu. Declarația anterioară a universității de a renunța la toate investițiile directe în combustibili fosili nu pare să fie pe deplin reflectată în practică, având în vedere noile informații privind creșterea acestor investiții indirecte.

Conform unui raport publicat, procentul investițiilor indirecte ale fondului în combustibili fosili a crescut de la 0.32% la 0.52% între anii 2021 și 2022. Este de menționat că aproximativ £1 din fiecare £200 gestionat de fond este acum investit în surse energetice nesustenabile.

Antonia Coad, șeful Departamentului de Sustenabilitate și Afaceri Corporatiste la Managementul Fondului de Dotare al Universității Oxford, a subliniat că fondul și-a îndeplinit obligațiile asumate prin promisiunea de dezinvestire declarată în urmă cu doi ani. Cu toate acestea, ea a menționat că o varietate de factori pot influența fluctuațiile anuale ale expunerii indirecte a fondului, inclusiv mișcările de pe piață.

Fondul de dotare, care gestionează activele financiare ale universității, colegiilor afiliate și ale altor entități, investește în mare parte prin manageri de fonduri, realizând astfel puține investiții directe.

Rezumatul analizei evidențiază o problemă persistentă cu care se confruntă universitățile de prestigiu și instituțiile finanțare: echilibrarea angajamentelor de sustenabilitate cu realitățile și presiunile pieței financiare.

Întrebări frecvente (FAQ)

Ce a promis inițial Universitatea Oxford în ceea ce privește investițiile în combustibili fosili?
Universitatea Oxford a promis anterior că va renunța la toate investițiile directe în combustibili fosili.

Care este starea actuală a investițiilor Universității Oxford în combustibili fosili?
Rapoartele recente indică faptul că fondul de dotare al Universității Oxford și-a majorat investițiile indirecte în combustibili fosili, de la 0.32% la 0.52% între anii 2021 și 2022.

Cum gestionează Universitatea Oxford fondul de dotare?
Fondul de dotare al Universității Oxford este gestionat în mare parte prin intermediul managerilor de fonduri, ceea ce înseamnă că universitatea face puține investiții directe.

Ce spune Antonia Coad despre acuzațiile actuale?
Antonia Coad, șeful Departamentului de Sustenabilitate și Afaceri Corporatiste la Managementul Fondului de Dotare al Universității Oxford, susține că universitatea și-a îndeplinit obligațiile asumate prin promisiunea de dezinvestire și că fluctuații anuale ale expunerii indirecte pot fi influențate de diferiți factori, inclusiv de mișcările de pe piața financiară.

Cât din fond este investit actualmente în surse energetice nesustenabile?
Aproximativ £1 din fiecare £200 gestionat de fond este investit în surse energetice nesustenabile.

Cum stau alte universități de prestigiu în fața problemei investițiilor în combustibili fosili?
Universitățile de prestigiu se confruntă cu provocarea de a echilibra angajamentele de sustenabilitate cu realitățile și presiunile pieței financiare, o problemă care nu este specifică doar Universității Oxford.

Definiții Termeni Cheie:
Combustibili fosili: Resursele naturale, cum ar fi cărbunele, petrolul și gazele naturale, care au fost formate din resturile fosilizate ale plantelor și animalelor preistorice și care sunt folosite pentru producerea de energie.
Fond de dotare: Totalul activelor financiare, cum ar fi fonduri, investiții și alte resurse economice, deținute de o instituție cu scopul de a susține operarea să.
Dezinvestire: Procesul de vânzare a activelor sau retragerea investițiilor din anumite sectoare sau companii, de obicei din motive etice sau de mediu.

Legături Sugerate:
Universitatea Oxford

Vă rugăm să rețineți că informațiile prezentate sunt pe baza celor mai recente rapoarte disponibile până la data de tăiere a cunoștințelor mele (începutul anului 2023) și ar putea să nu reflecte situația actuală exactă sau schimbările ulterioare.