Thursday, February 29th, 2024

Un GTO Pontiac din 1967 deținut de o familie, o comoară meticulos restaurată a mașinilor muscle

Un exemplar Pontiac GTO din 1967, deținut de o familie încă din 1966, a fost transformat dintr-o mașină veche de 56 de ani într-un automobil de expoziție premiat1. GTO este unul dintre cele mai emblematice modele din gama de mașini muscle Pontiac. Acest exemplar din Illinois are o poveste interesantă dincolo de renumele său și de munca de restaurare impecabilă.

Terry Weiner, un membru de lungă durată al GTO Association of America și unul dintre consilierii tehnici ai clubului, a acumulat o bogată cunoștință despre GTO-uri și a învățat de la persoane cu multă informație și experiență despre aceste mașini1. Acest GTO Pontiac a fost construit pe 15 decembrie în anul achiziției și a fost comandat de tatăl lui Terry de la un dealer Pontiac aflat chiar peste stradă de casa lor din Chicago1. Terry a fost prezent când tatăl său a mers să ridice mașina. Tatăl lui Terry era un mare fan GTO, deținând patru GTO-uri în timpul vieții sale: un model din 1964, unul din 1965, acesta din 1967 și unul din 19701.

În ciuda dispariției mărcii Pontiac în 2010, moștenirea GTO-ului de a fi mașina muscle definitivă va continua să dureze ani de zile2. Pontiac GTO este considerat cel mai important dintre toate mașinile muscle, fiind momentul de geneză al erei mașinilor muscle și un excelent exemplar al acestui tip de mașini2.

Prima generație a Pontiac GTO a avut loc între anii 1964 și 1967, cu până la 360 de cai putere între cele două opțiuni de motor V8 care alimentau o selecție de modele3. De-a lungul timpului, GTO a devenit parte a istoriei automobilistice americane, alături de alte mașini muscle emblematice precum Dodge Challenger și Charger, Ford Mustang și Chevrolet Camaro3.

Restaurarea meticuloasă a acestui GTO din 1967, deținut de o familie, demonstrează pasiunea și dedicarea iubitorilor de mașini muscle pentru a păstra și a celebra istoria acestor automobile puternice și iconice.