Wednesday, February 21st, 2024

Uleiul de rodie, noua vedetă a exporturilor grecești

Uleiul extra din seminţele de rodie este în prezent un produs extrem de căutat pe piața internațională, specialistul grec Stefanos Kassidis evidențiind deficitul de producție în fața unui cererii crescute din întreaga lume. Exploatația sa, localizată în apropiere de Thessaloniki, și-a extins cultivarea acestui fruct considerat un “aur” natural pentru beneficiile sale asupra sănătății și cosmeticelor.

Situat într-o regiune ideală pentru cultivarea granaților, Kassidis și compania sa au reușit să devină pionieri la nivel global în producția industrializată a uleiului din semințe de rodie. Piața franceză recunoaște valoarea acestui produs, plătind un euro pentru fiecare mililitru de ulei. Uleiul detronează alte produse ale companiei pe scena internațională, cum ar fi sucul de rodie sau diverse sosuri şi condimente.

Întrucât este bogat în antioxidanți și vitamina C, uleiul din semințe de rodie este folosit atât pentru proprietățile sale anticancerigene, cât și pentru revitalizarea celulelor, inclusiv a celor cutanate, ceea ce îl face să fie preferat în industria medicală și în cea a produselor de îngrijire personală.

Pe măsură ce cererea de ulei continuă să crească, există o oportunitate extraordinară pentru Grecia de a-și extinde cota de piață în acest domeniu, în special având în vedere semnificația culturală și mitologică a rodiei în civilizația greacă.

Compania lui Kassidis se bazează pe un puternic fundament de tradiție combinat cu tehnici moderne de producție, având aproape 1,200 de hectare de culturi de rodie și oferind locuri de muncă pentru 90 de angajaţi. Deși numărul producătorilor de ulei de rodie este limitat din cauza climatului, fermierii greci sunt încurajaţi să cultive acest arbore fructifer ce necesită îngrijire redusă, având potenţialul de a deveni un element esenţial în economia locală.

Întrebări frecvente despre uleiul din seminţe de rodie

Care este situația actuală a pieței uleiului din seminţe de rodie?
Piața internațională se confruntă cu un deficit de producție în fața unei cereri crescute din întreaga lume pentru uleiul din seminţe de rodie.

Cine este Stefanos Kassidis?
Stefanos Kassidis este un specialist grec care a reușit să devină pionier în producția industrializată a uleiului din semințe de rodie, cu plantația sa în apropiere de Thessaloniki.

Care sunt beneficiile uleiului din seminţe de rodie?
Uleiul este bogat în antioxidanți și vitamina C, având proprietăți anticancerigene și este folosit pentru revitalizarea celulelor, inclusiv cele cutanate.

Cum este recunoscut uleiul din seminţe de rodie pe piața internațională?
Franța recunoaște valoarea acestui produs, plătind un euro pentru fiecare mililitru de ulei.

Ce potențial are Grecia în ceea ce privește piața uleiului din seminţe de rodie?
Grecia are o oportunitate extraordinară de a-și extinde cota de piață în acest domeniu, datorită semnificației culturale și mitologice a rodiei în civilizația greacă.

Cum a combina compania lui Kassidis tradiția cu modernitatea?
Compania combină tradiția cu tehnici moderne de producție, având aproape 1,200 de hectare de culturi de rodie și oferind locuri de muncă pentru 90 de angajaţi.

Care este implicația cultivării rodiei pentru fermierii greci?
Fermierii greci sunt încurajaţi să cultive acest arbore fructifer ce necesită îngrijire redusă, având potenţialul de a deveni un element esenţial în economia locală.

Termeni cheie și definiții:
Antioxidanți: Substanțe care pot preveni sau încetini deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi.
Ulei din seminţe de rodie: Un produs obținut din presarea semințelor de rodie, valoros pentru proprietățile nutritive și cosmetice.
Revitalizarea celulelor: Procesul de reînnoire și reparare a celulelor organismului.
Pionier: O persoană sau o companie care este printre primii care explorează sau dezvoltă un anumit domeniu sau produs.

Link-uri sugerate:
Organizația Alimentară și Agricolă a Națiunilor Unite
Organizația Mondială a Sănătății