Wednesday, February 21st, 2024

Televizoarele LG OLED promit o imagine mai bună datorită procesării AI

Televizoarele OLED de la LG, succesoarele modelului meu preferat de televizor high-end din 2023, vor fi prezentate la CES 2024. Termenul “AI” a fost folosit de mult timp de companiile tech pentru a promite produse mai bune și mai inteligente. La CES 2024, LG este rapidă în a lăuda virtuțile inteligenței artificiale aplicate calității imaginii TV. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă așteptați la ChatGPT pe televizorul dvs. În cazul noilor televizoare OLED LG 2024, acest lucru înseamnă doar un nou procesor.

LG îl numește procesorul Alpha 11 și spune că oferă numeroase îmbunătățiri alimentate de AI pentru claritate, culoare și ascuțime. Acesta va fi disponibil în două serii de televizoare OLED LG 2024, G4 și M4. Compania a anunțat și un televizor din seria C4 care primește un cip mai mic numit Alpha 9, același nume folosit de C3 anul trecut. G4 este succesorul televizorului OLED G3, care are cea mai bună calitate a imaginii pe care am revizuit-o vreodată – datorită luminozității și contrastului său, nu procesării sale. M4 folosește o tehnologie wireless ingenioasă.

Întrebări frecvente

Ce este un televizor OLED?
OLED (Organic Light Emitting Diodes) este o tehnologie de afișare care constă din diode emițătoare de lumină organice. Acestea emit lumină atunci când un curent electric le trece prin ele. Televizoarele OLED sunt cunoscute pentru negrul profund și contrastul ridicat pe care le pot produce.

Ce este procesarea AI?
Procesarea AI (Inteligența Artificială) se referă la utilizarea algoritmilor și a tehnologiei de învățare automată pentru a îmbunătăți performanța unui dispozitiv sau a unui sistem. În cazul televizoarelor, procesarea AI poate fi utilizată pentru a îmbunătăți calitatea imaginii prin optimizarea clarității, culorii și ascuțimii.

Ce este CES?
CES (Consumer Electronics Show) este o expoziție anuală de tehnologie care are loc în Las Vegas, SUA. Este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din lume și este locul unde multe companii lansează noi produse și tehnologii.

Ce este un procesor Alpha 11?
Alpha 11 este numele dat de LG noului său procesor care alimentează televizoarele sale OLED 2024. Acest procesor promite îmbunătățiri ale clarității, culorii și ascuțimii imaginii, alimentate de AI.