Wednesday, February 21st, 2024

Scăderea prețurilor la carburanți în Filipine după o serie de creșteri consecutiv

În contextul unei serii de creșteri succesive a prețurilor carburanților din Filipine, marți, 13 februarie, a adus o veste binevenită pentru șoferi. După cinci săptămâni în care prețurile la combustibil au urcat constant, firmele locale de petrol au anunțat o micșorare semnificativă. Astfel, prețul benzinei va scădea cu 0,60 pesos pe litru, în timp ce motorina se va ieftini cu 0,10 pesos pe litru. De asemenea, și kerosenul va fi afectat de această tendință descrescătoare, înregistrând un preț redus cu 0,40 pesos per litru.

Companiile Shell și Seaoil vor aplica noile prețuri începând cu ora 6 dimineața, iar CleanFuel va ajusta tarifele la ora 4:01 după-amiaza. Rodela Romero, directorul Biroului de Administrare a Industriei Petrolului din cadrul Departamentului Energiei, a legat aceste micsorări de preț de creșterea producției de petrol din SUA, împreună cu un ritm de creștere mai lent al cererii globale.

Deși aceste reduceri de preț sunt încurajatoare pentru consumatori, este important de menționat că tăierile de producție efectuate de principalele țări exportatoare de petrol ar putea influența în continuare piața combustibililor.

Pentru a pune aceste modificări într-un context mai larg, săptămâna precedentă, prețurile au crescut cu 0,75 pesos per litru pentru benzină și cu 1,50 pesos per litru pentru motorină, în timp ce kerosenul a cunoscut o creștere de 0,80 pesos per litru.

Rezumat: După cinci săptămâni de creșteri consecutive, prețurile carburanților din Filipine au scăzut marți, reflectând o cerere globală redusă și o producție crescută de petrol în SUA. Deși această scădere a prețurilor aduce un respiro pentru șoferi, evoluția pieței este încă incertă pe termen lung din cauza politicilor de producție ale țărilor exportatoare majore.

Secțiunea FAQ bazată pe articolul furnizat:

Care a fost evoluția recentă a prețurilor carburanților în Filipine?
Prețurile carburanților au scăzut marți, după cinci săptămâni consecutive de creșteri. Benzina s-a ieftinit cu 0,60 pesos pe litru, motorina cu 0,10 pesos pe litru, iar kerosenul cu 0,40 pesos pe litru.

Ce companii vor aplica noile prețuri și când?
Companiile Shell și Seaoil vor începe să aplice noile prețuri de la ora 6 dimineața, în timp ce CleanFuel va ajusta tarifele începând cu ora 4:01 după-amiaza.

Ce cauzează scăderile de preț în sectorul carburanților?
Scăderile de preț sunt legate de creșterea producției de petrol din SUA și de un ritm mai lent al creșterii cererii globale.

Sunt aceste reduceri de preț perene sau există factori care ar putea influența piața combustibililor?
Reducerile sunt pozitive pentru consumatori, dar tăierile de producție efectuate de principalele țări exportatoare de petrol ar putea continua să influențeze piața carburanților.

Cum se compară scăderea de prețuri cu evoluția de săptămâna precedentă?
Săptămâna precedentă a cunoscut o creștere a prețurilor de 0,75 pesos per litru pentru benzină, de 1,50 pesos per litru pentru motorină, iar kerosenul a crescut cu 0,80 pesos per litru.

Definiții pentru termeni cheie și jargon:

Pesos: Moneda oficială a Filipinelor.
Motorină: Un combustibil lichid folosit pentru alimentarea motoarelor diesel.
Benzină: Un combustibil derivat din petrol, utilizat în principal de motoarele automobilelor.
Kerosen: Un lichid derivat din petrol folosit ca combustibil pentru avioane și în alte aplicații.
Departamentul Energiei: O instituție guvernamentală responsabilă pentru politica energetică națională.

Sugestii de legături conexe relevante pentru articol:

Puteți afla mai multe informații despre piața energiei și petrolului accesând:
Departamentul Energiei din Filipine
Administrația Informațiilor în Energie a SUA
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC)