Wednesday, February 21st, 2024

Proton Mail lansează o aplicație de desktop pentru e-mailuri și calendar criptate

Proton, compania elvețiană cunoscută pentru serviciile sale de e-mail criptat, a lansat recent o versiune de desktop a aplicației sale Proton Mail. Această nouă aplicație oferă utilizatorilor acces complet la Proton Mail și Proton Calendar și, în viitorul apropiat, va permite vizualizarea e-mailurilor în mod offline. Aplicația de desktop, care se află în prezent în versiunea beta, este optimizată pentru Windows și macOS și criptează e-mailurile trimise de la un capăt la altul, la fel ca versiunea pentru browser.

Până acum, era posibil să accesați e-mailurile Proton offline printr-o aplicație de e-mail de desktop, dar trebuia să utilizați Proton Mail Bridge pentru a configura conturile pentru a funcționa cu alți clienți de e-mail IMAP / SMTP, cum ar fi Microsoft Outlook, Apple Mail și alții. Cu noua aplicație de desktop Proton, utilizatorii vor putea accesa e-mailurile offline fără a fi nevoie să configureze acest pod, ceea ce ar trebui să fie mult mai convenabil.

Este important de menționat că veți avea în continuare nevoie de acces la internet pentru a trimite și a cripta e-mailurile pe Proton. Cu toate acestea, funcția offline vă va permite să vizualizați și să redactați e-mailuri în timp ce călătoriți, în timpul unei pene de curent sau în orice altă situație în care nu aveți acces la internet.

E-mailurile și ciornelor de e-mailuri vor fi stocate local atunci când un utilizator este în modul offline pe aplicația de desktop Proton, a declarat David Dudok de Wit, liderul de produs al Proton Mail, într-un e-mail către The Verge. Utilizatorii vor putea să se uite la un număr limitat de e-mailuri citite și necitite în timp ce sunt offline. Pentru o securitate suplimentară, Dudok de Wit recomandă ca oamenii să se deconecteze regulat sau să-și șteargă cache-ul aplicației de desktop.

Proton aduce, de asemenea, redirecționarea automată criptată utilizatorilor plătitori, atât pe versiunile sale de desktop cât și de browser, deși criptarea pentru redirecționări se va aplica numai atunci când e-mailurile redirecționate merg către alți utilizatori Proton. Pentru ca redirecționarea e-mailurilor să fie activată, destinatarul trebuie să fie de acord cu aceasta.

Întrebări frecvente

Ce este Proton Mail?
Proton Mail este un serviciu de e-mail securizat care criptează e-mailurile de la un capăt la altul, oferind un nivel ridicat de securitate și confidențialitate.

Ce este criptarea end-to-end?
Criptarea end-to-end este o metodă de securitate care criptează datele la sursă și le decriptează numai la destinație. Acest lucru înseamnă că nimeni altcineva în afara expeditorului și destinatarului nu poate citi conținutul mesajului.

Ce este Proton Calendar?
Proton Calendar este un serviciu de calendar securizat oferit de Proton. Acesta este integrat cu Proton Mail și oferă aceleași funcții de securitate și confidențialitate.

Ce înseamnă “offline”?
“Offline” se referă la starea în care un dispozitiv nu este conectat la internet. În acest context, modul offline al aplicației Proton Mail permite utilizatorilor să vizualizeze și să redacteze e-mailuri fără a fi conectați la internet.

Ce este redirecționarea automată criptată?
Redirecționarea automată criptată este o funcție care permite e-mailurilor să fie redirecționate automat către un alt cont de e-mail, cu conținutul e-mailului fiind criptat pentru a asigura securitatea și confidențialitatea.