Wednesday, February 21st, 2024

Proiectul Climate Impulse: Ocolul Lumii cu un Avion Pe Hidrogen

Bertrand Piccard, explorator elvețian renumit pentru realizările sale în aviație, vizează o nouă premieră mondială: să piloteze primul avion propulsat cu hidrogen verde într-o călătorie în jurul lumii fără oprire, planificată pentru anul 2028, sub numele de proiectul Climate Impulse.

Aeronava, în curs de construcție în Franța, este fructul a doi ani de cercetare și dezvoltare, cu sprijinul gigantilor aerospațiali inclusiv Airbus și Ariane Group. Provocarea majoră a proiectului constă în menținerea hidrogenului lichid la o temperatură de -253°C pe durata estimată de nouă zile de zbor. Această realizare va solicita inovații revoluționare în dezvoltarea de rezervoare termale adaptate, pentru care firma internațională de științe Syensqo, partener principal anterior al lui Piccard în Solar Impulse, va colabora îndeaproape.

Proiectul va folosi materiale compozite de înaltă performanță atât pentru structura aeronavei, cât și pentru componentele esențiale ale celulelor de combustibil. Se promite o eficiență energetică excepțională și un design compact. Imagini online și un videoclip promoțional dezvăluie un avion cu două fuselaje și un cockpit central.

După construcție, care se va întinde pe parcursul a doi ani, urmează o perioadă similară de teste, cu planuri de a fi pilotat de Piccard și Dinelli. Scopul declarat al Climate Impulse este de a demonstra tehnologii inovatoare care ar putea transforma industria aviației și, pe scară mai largă, sectorul mobilității.

Piccard exprimă scopul proiectului astfel: în această lume cuprinsă de ec-anxietate, trebuie să redăm speranța și să stimulăm acțiunile pozitive prin demonstrarea soluțiilor inovatoare care susțin progresul durabil. Mai mult decât să efectueze un zbor în jurul lumii cu un avion pe hidrogen, Climate Impulse urmărește să exploreze noi modalități de gândire și acțiune pentru promovarea unei calități de viață îmbunătățite.

Proiectul se aliniază astfel nu doar la ambiții inovatoare, ci și la obiectivele de sustenabilitate și conștientizare ecologică. Conținutul publicat de Engineering Professional nu reflectă în mod necesar punctele de vedere ale Instituției Inginerilor Mecanici.

SECȚIUNE FAQ:

Cine este Bertrand Piccard?
Bertrand Piccard este un explorator elvețian cunoscut pentru realizările sale în aviație.

Ce urmărește să facă Bertrand Piccard?
El plănuiește să piloteze primul avion propulsat cu hidrogen verde într-o călătorie în jurul lumii fără oprire în 2028, cunoscută sub numele de proiectul Climate Impulse.

Ce este hidrogenul verde?
Hidrogenul verde este produs prin electroliza apei folosind energie regenerabilă, deci fără emisii de carbon în procesul de producție.

Unde se construiește aeronava?
Aeronava se construiește în Franța.

Ce companii ajută la dezvoltarea proiectului?
Companiile aerospațiale, inclusiv Airbus și Ariane Group, precum și firma internațională de științe Syensqo, ajută la dezvoltarea proiectului.

Care sunt provocările tehnice ale proiectului?
Provocările includ menținerea hidrogenului lichid la -253°C pentru durata de nouă zile de zbor și dezvoltarea de rezervoare termale adaptate.

Ce materiale se vor folosi pentru construcția aeronavei?
Se vor folosi materiale compozite de înaltă performanță pentru structura aeronavei și pentru componentele celulelor de combustibil.

Ce înseamnă termenul “celule de combustibil”?
Celulele de combustibil sunt dispozitive care transformă energia chimică a combustibilului (în acest caz, hidrogen) în energie electrică printr-un proces electrochimic, fără combustie, cu emisii de apă ca produs secundar.

Care este scopul principal al proiectului Climate Impulse?
Scopul principal al proiectului este de a demonstra tehnologii inovatoare care ar putea transforma industria aviației și sectorul mobilității, promovând soluții durabile și conștientizare ecologică.

Există un videoclip promoțional despre proiect?
Da, imagini online și un videoclip promoțional oferă detalii despre designul avionului cu două fuselaje și un cockpit central.

Ce altceva speră să atingă Piccard prin intermediul acestui proiect?
Piccard intenționează să promoveze soluții pentru o calitate a vieții îmbunătățită și să stimuleze acțiuni pozitive în contextul ec-anxietății.

Link-uri relevante:
Airbus
Ariane Group
Syensqo (dacă acesta este un site valid, altfel nu punem link)

Notă: Conținutul publicat nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Instituției Inginerilor Mecanici. Definitions și exemple sunt bazate pe cunoștințele disponibile până la data limită de cunoștințe și nu includ informații din articolul furnizat în afara celor menționate aici.