Thursday, December 7th, 2023

Pixel 8 Pro are recunoaștere facială?

Google a introdus o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește securitatea pe noile sale modele de telefoane, Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Acestea vin cu o funcție de deblocare facială îmbunătățită, care nu numai că permite utilizatorilor să-și deblocheze telefoanele cu ajutorul feței, dar le permite și să se autentifice în aplicații securizate, cum ar fi aplicațiile bancare sau Google Wallet23.

Cum funcționează deblocarea facială pe Pixel 8 Pro?

Pentru a seta funcția de deblocare facială, utilizatorii trebuie să țină dispozitivul la nivelul ochilor și să-și centreze fața în cercul afișat pe ecran. Apoi, trebuie să-și încline fața în sus și în jos pentru a completa cercul cu dale. După aceea, trebuie doar să atingă ecranul pentru a finaliza procesul1.

Ce aduce nou funcția de deblocare facială?

Deși funcția de deblocare facială poate părea o caracteristică minoră, ea are un impact major asupra experienței utilizatorului. În primul rând, aceasta permite utilizatorilor să ignore în mare parte cititorul de amprente, care poate fi lent și poate genera erori. În plus, funcția de deblocare facială este rapidă, ceea ce adaugă la comoditatea sa2.

În al doilea rând, funcția de deblocare facială pe Pixel 8 și Pixel 8 Pro îndeplinește „cea mai puternică clasă biometrică Android”, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată pentru mai mult decât doar deblocarea telefonului. Datorită „noilor progrese în învățarea automată”, aceasta poate fi utilizată și pentru autentificarea în aplicații securizate23.

Ce trebuie să știți despre deblocarea facială pe Pixel 8 Pro?

Deși funcția de deblocare facială pe Pixel 8 Pro este o îmbunătățire semnificativă, există câteva lucruri pe care utilizatorii ar trebui să le știe. În primul rând, aceasta nu funcționează în întuneric sau în condiții de lumină scăzută4. În al doilea rând, există rapoarte că sistemul de deblocare facială ar putea fi păcălit în anumite situații, deși acestea par a fi incidente izolate și nu reprezintă o preocupare majoră de securitate5.

Întrebări frecvente

Ce este deblocarea facială?

Deblocarea facială este o funcție care permite utilizatorilor să-și deblocheze dispozitivele sau să se autentifice în aplicații securizate folosind recunoașterea facială.

Cum funcționează deblocarea facială pe Pixel 8 Pro?

Pentru a seta funcția de deblocare facială, utilizatorii trebuie să țină dispozitivul la nivelul ochilor și să-și centreze fața în cercul afișat pe ecran. Apoi, trebuie să-și încline fața în sus și în jos pentru a completa cercul cu dale. După aceea, trebuie doar să atingă ecranul pentru a finaliza procesul.

Ce aduce nou funcția de deblocare facială pe Pixel 8 Pro?

Funcția de deblocare facială pe Pixel 8 Pro permite utilizatorilor să ignore în mare parte cititorul de amprente, care poate fi lent și poate genera erori. În plus, aceasta poate fi utilizată pentru autentificarea în aplicații securizate, cum ar fi aplicațiile bancare sau Google Wallet.

Funcționează deblocarea facială în întuneric?

Nu, funcția de deblocare facială pe Pixel 8 Pro nu funcționează în întuneric sau în condiții de lumină scăzută.

Este sigură funcția de deblocare facială pe Pixel 8 Pro?

Există rapoarte că sistemul de deblocare facială ar putea fi păcălit în anumite situații, deși acestea par a fi incidente izolate și nu reprezintă o preocupare majoră de securitate.