Wednesday, February 21st, 2024

Ormat Technologies Impulsionat de Creditul BHI USA pentru Extinderea Energiei Regenerabile

Sumar: Banca Hapoalim din SUA, prin divizia sa BHI USA, a acordat un împrumut de 75 de milioane de dolari companiei Ormat Technologies, specializată în energie geotermală și regenerabilă. Acesta va susține achiziția unei filiale a Grupului Enel și va contribui la creșterea pe termen lung în sectorul stocării energiei. Deținând o perspectivă strategică puternică și susținută de acorduri pe termen lung, Ormat Technologies preconizează o extindere semnificativă a operatiunilor sale.

Ormat Technologies, un lider în domeniul geotermiei și al energiei regenerabile, beneficiază de sprijinul financiar al BHI USA pentru a-și consolida și extinde prezența pe piața energetică. Creditul de 75 de milioane de dolari acordat de divizia americană a Băncii Hapoalim va facilita achiziția integrală a Enel Green Power North America (EGPNA), pentru suma de 271 de milioane de dolari, o mutare strategică care marchează un pas important în planurile de creștere ale companiei. Ormat este unicul producător integrat vertical în acest sector, deținând capacități de producţie și construcție de centrale energetice regenerabile ce se bazează pe inovativul convertizor de energie Ormat.

Sediul central al grupului fiind în Reno, Nevada, Ormat se angajează să proiecteze, să fabrice și să construiască centralele, având în portofoliul său proiecte instalate sau deținute global. Noua achiziție include două centrale geotermale operaționale și una hibridă triple, alături de active solare și proiecte de dezvoltare greenfield.

Eforturile BHI USA au fost lăudate pentru perspicacitatea managementului Ormat, care dispune de o structură de capital solidă și un portofoliu divers geografic, însoțit de acorduri de achiziție pe termen lung care asigură fluxuri de numerar stabile și sigure.

Consiliul de administraţie al Ormat, reprezentat prin directorul financiar Assi Ginzburg, își exprimă optimismul în legătură cu parteneriatul continuu și creșterea viitoare, remarcând înțelegerea echipei BHI USA asupra scalării și proiectelor viitoare ale companiei. Ei anticipatează beneficiile unor reglementări favorabile și vânturi politice favorabile pentru a împinge înainte planurile de expansiune și eficientizarea capacităților lor energetice.

Secțiunea Întrebări Frecvente (FAQ)

Ce este Banca Hapoalim și care este relația sa cu Ormat Technologies?
Banca Hapoalim este o instituție financiară cu sediul în SUA, care prin divizia sa BHI USA, a acordat un împrumut de 75 de milioane de dolari companiei Ormat Technologies, leader în sectorul energiei geotermale și regenerabile. Împrumutul va sprijini achiziția unei filiale a Grupului Enel și va contribui la expansiunea pe termen lung a Ormat Technologies în sectorul stocării energiei.

Ce face Ormat Technologies?
Ormat Technologies este o companie specializată în proiectarea, fabricarea și construcția de centrale energetice geotermale și regenerabile. Este unicul producător integrat vertical în acest sector, având în portofoliu proiecte instalate sau deținute la nivel global.

Care sunt detaliile creditului acordat de BHI USA către Ormat?
Creditul oferit de BHI USA este în valoare de 75 de milioane de dolari și va susține achiziția Enel Green Power North America (EGPNA) pentru suma de 271 de milioane de dolari. Această achiziție va ajuta Ormat să își extindă operațiunile și să crească în domeniul energiei regenerabile.

Ce cuprinde achiziția făcută de Ormat?
Achiziția realizată de Ormat include două centrale geotermale operaționale și una hibridă triple, împreună cu active solare și proiecte de dezvoltare greenfield.

Cum a fost primit efortul BHI USA?
BHI USA a fost lăudată pentru înțelegerea și sprijinul acordat Ormat Technologies, având în vedere structura de capital solidă a companiei și acordurile pe termen lung care asigură venituri stabile.

Cum se așteaptă Consiliul de administraţie al Ormat să influențeze parteneriatul și creșterea companiei?
Consiliul de Administrație al Ormat, prin directorul financiar Assi Ginzburg, este optimist în privința parteneriatului cu BHI USA și anticipază beneficii din partea reglementărilor favorabile și suportului politic pentru expansiunea companiei și îmbunătățirea capacităților sale energetice.

Definiții Termeni Cheie:
Geotermală: Referitor la energia termică generată și stocată în Pământ.
Regenerabilă: Descrierea unei surse de energie care este natural reînnoită și nepoluantă, precum energia solară sau eoliană.
Convertizor de energie Ormat: Tehnologie patentată de Ormat utilizată pentru generarea de energie electrică în centralele regenerabile.
Hibridă triple: Un sistem energetic care combină mai multe surse de energie regenerabilă pentru a optimiza producția de energie.
Greenfield: Proiecte de dezvoltare fără constrângeri legate de utilizările anterioare ale solului sau ale infrastructurilor existente.

Legături Sugerate:
Pentru mai multe informații despre Banca Hapoalim și divizia sa americană BHI USA, vă puteți referi la domeniul principal prin Banca Hapoalim.
În legătură cu Ormat Technologies și eforturile sale în domeniul energiei regenerabile, vizitați Ormat Technologies.