Wednesday, February 21st, 2024

OnePlus se vinde în Germania?

După o perioadă de interdicție pe piața europeană, OnePlus și-a reluat operațiunile în Germania, în urma unei dispute legale cu Nokia12. Compania a început să vândă modelul OnePlus Open pe piața germană, iar paginile de precomandă pentru OnePlus 12 și OnePlus 12R sunt acum disponibile pe site-ul OnePlus Germania12.

Disputa a început în 2022, când Nokia a acuzat grupul BBK – proprietarul mărcilor OnePlus, OPPO, Realme și vivo – de încălcarea brevetelor sale de tehnologie 5G2. În urma unei decizii judecătorești în favoarea Nokia, grupul BBK a oprit vânzarea smartphone-urilor OnePlus și a altor telefoane 5G în Germania, din cauza costurilor licențelor Nokia2.

În cele din urmă, Nokia și grupul BBK au ajuns la un acord, ceea ce a permis OnePlus să-și reia vânzările2. În prezent, site-urile germane OPPO și vivo încă afișează un mesaj care indică faptul că produsele lor nu sunt disponibile, dar se așteaptă ca acestea să-și reia vânzările în curând12.

Revenirea OnePlus pe piața germană este semnificativă pentru industria telefoanelor mobile, deoarece Europa rămâne o piață cu un potențial uriaș de consumatori, care au arătat o preferință semnificativă pentru dispozitivele Android2. Înainte de complicațiile legale, mărcile grupului BBK dețineau o cotă de 20% din piața smartphone-urilor din UE2.

Întrebări frecvente

Ce este OnePlus?
OnePlus este o marcă de smartphone-uri deținută de grupul BBK. Compania este cunoscută pentru producerea de telefoane mobile de înaltă calitate la prețuri accesibile.

Ce este un brevet?
Un brevet este un drept exclusiv acordat de guvern pentru o invenție, care împiedică alții să producă, vândă sau utilizeze invenția fără permisiunea titularului brevetului.

Ce este tehnologia 5G?
5G este cea de-a cincea generație de tehnologie wireless pentru rețelele de telefonie mobilă. Ea oferă viteze de internet mai rapide și o latență mai mică comparativ cu generațiile anterioare.

Ce este un smartphone pliabil?
Un smartphone pliabil este un tip de telefon mobil care are un ecran care se poate îndoi sau plia, permițându-i să se transforme dintr-un dispozitiv de dimensiuni normale într-unul mai compact sau mai mare, în funcție de nevoi.

Ce este un acord de licențiere?
Un acord de licențiere este un contract între două părți, în care titularul drepturilor (licențiatorul) acordă unei alte părți (licențiatul) dreptul de a produce, vinde sau utiliza o anumită proprietate intelectuală, în schimbul unui tarif sau a unei taxe.