Friday, December 8th, 2023

Noua versiune Xbox Series X scursă este un downgrade față de modelul actual – Iată de ce

În ciuda îmbunătățirilor aduse conectivității Wi-Fi, se pare că noua versiune a Xbox Series X, care urmează să fie lansată în octombrie 2024, ar putea fi un pas înapoi față de modelul actual al consolei premium Microsoft1. Ambele console, Xbox Series X și Xbox Series S, urmează să primească actualizări hardware, conform unor documente Microsoft scurse pe internet1. Xbox Series S a fost întotdeauna fără disc, așa că beneficiile aduse de noua tehnologie Wi-Fi 6E și reducerea consumului de energie cu 20% în modul standby sunt apreciate de jucători, fără dezavantaje1.

Cu toate acestea, Xbox Series X actualizat primește beneficii similare, dar principalul dezavantaj – cel puțin din perspectiva mea – este că urmează să piardă unitatea de disc a modelului actual1. Personal, acesta este un aspect important pentru mine ca fan al Xbox.

De ce este un downgrade?

Eliminarea unității de disc din noua versiune Xbox Series X poate avea un impact negativ asupra experienței utilizatorilor care preferă să achiziționeze jocuri fizice sau să colecționeze ediții speciale ale acestora1. De asemenea, această schimbare ar putea limita accesul la jocurile și filmele pe disc pe care utilizatorii le dețin deja, forțându-i să se bazeze exclusiv pe conținutul digital.

Ce ar trebui să facă Microsoft?

În loc să elimine complet unitatea de disc, Microsoft ar putea lua în considerare oferirea unei opțiuni pentru utilizatorii care doresc să păstreze această funcție. Acest lucru ar putea include lansarea a două versiuni ale consolei Xbox Series X actualizate – una cu unitate de disc și una fără. Astfel, utilizatorii ar putea alege varianta care se potrivește cel mai bine preferințelor și nevoilor lor.

În concluzie, deși noua versiune Xbox Series X aduce îmbunătățiri în ceea ce privește conectivitatea Wi-Fi și consumul de energie, eliminarea unității de disc ar putea fi un pas înapoi pentru unii utilizatori1. Pentru a satisface nevoile tuturor jucătorilor, Microsoft ar trebui să ia în considerare oferirea unei opțiuni pentru cei care doresc să păstreze unitatea de disc în consola lor.