Monday, October 2nd, 2023

NBA 2K24: Un pas înapoi flagrant

După inovațiile și surprizele plăcute din NBA 2K23, mă așteptam ca Visual Concepts să construiască pe baza succesului său și să introducă îmbunătățiri și mai mari în cea mai recentă intrare în seria de baschet de lungă durată1. În loc să reflecte ascensiunea treptată a Black Mamba către relevanța permanentă, NBA 2K24 pare, din păcate, să fie un pas înapoi – un succes temporar pentru a satisface fanii înrăiți. Dacă acest lucru continuă, seria se poate apropia de o imitație uitabilă a mișcării semnăturii lui Kobe.

O platformă imperfectă pentru a celebra cariera lui Kobe Bryant

NBA 2K24 ar fi trebuit să fie platforma perfectă pentru a celebra cariera lui Kobe Bryant și influența sa eternă asupra jocului de baschet1. În schimb, moștenirea sa este umbrită de microtranzacții omniprezente și moduri de joc învechite. Ca urmare, NBA 2K24 se simte ca un meci plictisitor și dezechilibrat, în loc să fie o afacere memorabilă și plină de adrenalină, așa cum ne-a obișnuit Black Mamba de-a lungul carierei sale1.

Inovații limitate și tehnologia ProPlay

Spre deosebire de predecesorul său mai inovator, NBA 2K24 introduce doar câteva elemente noi, cel mai notabil fiind tehnologia ProPlay1. Deși această caracteristică integrată recent face ca fiecare aruncare, dunk și săritură să fie mai realiste ca niciodată, acest upgrade estetic nu este suficient pentru a răscumpăra ceea ce este în esență doar un strat proaspăt de vopsea peste o fundație învechită și lipsită de imaginație1.

Reacții negative și scoruri scăzute

NBA 2K24 a primit deja recenzii foarte slabe pe Steam, cu feedback „Overwhelmingly Negative” și un scor al jucătorilor de 132. Această percepție negativă se reflectă și în alte recenzii, care subliniază problemele legate de microtranzacții și modurile de joc învechite14.

În concluzie, NBA 2K24 reprezintă un pas înapoi flagrant în comparație cu predecesorul său inovator, NBA 2K23. Cu toate că tehnologia ProPlay aduce o îmbunătățire estetică, aceasta nu este suficientă pentru a compensa lipsa de inovație și problemele legate de microtranzacții și modurile de joc învechite. Seria NBA 2K trebuie să se concentreze pe îmbunătățiri semnificative și pe eliminarea problemelor pentru a-și menține relevanța și a evita să devină o imitație uitabilă a mișcării semnăturii lui Kobe Bryant.