Friday, December 8th, 2023

Motorola vrea să purtați noul său telefon flexibil ca un ceas – dar nu vă entuziasmați prea tare

Motorola își dorește ca noul său telefon flexibil să fie purtat ca un ceas. Ați privit vreodată la telefonul dvs. plictisitor și v-ați gândit: „De ce nu pot pur și simplu să îmi pun acest lucru pe încheietura mâinii?” Nu? Suntem doi. Dar acesta ar putea fi exact modul în care interacționăm cu smartphone-urile noastre în viitor. Sau, cel puțin, în viitorul pe care Motorola îl prevede1.

Astăzi, la Lenovo Tech World ’23, Motorola a dezvăluit pe scenă noul său concept de ecran adaptiv, un telefon Android care se poate îndoi la diferite grade. De exemplu, blocul de 6,9 inci poate fi îndoit în formă de C și poate fi purtat și operat ca un smartwatch. Motorola sugerează asocierea acestui mod de purtare la încheietura mâinii cu una dintre noile sale funcții AI care creează un wallpaper de telefon pentru a se potrivi cu ținuta dvs. Am văzut ceva similar cu telefoanele Samsung și smartwatch-urile Galaxy1.

Conceptul de ecran adaptiv poate fi, de asemenea, îndoit astfel încât partea de sus să se curbeze în sus pentru o vizualizare mai ergonomică. Având în vedere că acesta este un telefon concept, prețul și disponibilitatea sunt excluse. Deocamdată, sunt curios cât de durabil este telefonul, cât de viabil este să porți ceva la fel de greu ca un telefon la încheietura mâinii și cât de inconfortabil va deveni după o lungă zi de muncă. De asemenea, este posibil să se facă o husă pentru acest lucru? Motorola a dezvăluit „Moto-rolla” la MWC mai devreme anul acesta… Există, desigur, multe alte întrebări, dar astfel de incertitudini mă fac să cred că telefonul Motorola care înlocuiește smartwatch-ul probabil nu va vedea lumina zilei. Cu toate acestea, este o încercare vrednică de a aduce ceva nou pe o piață a smartphone-urilor care se îndreaptă încet, dar sigur, către formate pliabile1.