Friday, December 8th, 2023

Moștenirea Hogwarts funcționează bine pe Switch?

Hogwarts Legacy, un joc mult așteptat de fanii seriei Harry Potter, a fost lansat recent pe Nintendo Switch. Deși așteptările erau mari, performanța jocului pe această consolă a surprins pe mulți.

Performanța jocului

Hogwarts Legacy nu este un port miraculos, dar reușește să se descurce mai bine decât se temeau mulți. Deși are o dimensiune de instalare de 7,4 GB, comparativ cu 22,1 GB pe versiunea Xbox One, jocul oferă o performanță similară cu aceasta, cu unele zone care sunt mai slabe. Acestea par să fie secțiuni legate de memoria și/sau CPU-ul pentru streamingul datelor, menținând lumea alimentată cu date și curățând în urma ei.

Problemele de performanță

Cele mai mari probleme vin din crearea și eliminarea obiectelor, care pot provoca vârfuri uriașe de 100-200ms, rezultând în întreruperi și pauze pe măsură ce ratele de cadre scad în adolescență. Castelul Hogwarts este cel mai mare vinovat pentru acestea. Texturile, obiectele și pereții apar pe măsură ce tăiați clasele și explorați coridoarele, provocând întreruperi și întreruperi.

Provocările portului

Cea mai mare provocare pentru acest port este micul pool de memorie al Switch-ului. Doar 4GB LPDDR5 RAM sunt disponibili, iar jocul probabil obține în jur de 3,5GB, care este jumătate din cel al Xbox One, cel mult. Captura video este dezactivată în joc, evidențiind alegerile făcute pentru a utiliza toată memoria RAM posibilă. Rezultatul este că jocul a fost reproiectat destul de extensiv pentru acest port.

Încărcarea și sunetul

Încărcarea este lungă în versiunile de generație trecută și în mare parte este la fel aici. Sunetul este mai bun decât se temeau mulți. Calitatea și claritatea sunt comprimate sever așa cum era de așteptat, cu volumul crescut pe Switch pentru a compensa și obțineți mai puține efecte de sunet și chiar pierdeți muzică uneori, deși acest lucru poate fi un bug legat de memorie.

Concluzie

Hogwarts Legacy a fost întotdeauna o luptă în pantă încercând să se potrivească pe Switch, dar echipa a reușit. Încărcarea, rezoluția și performanța suferă toate un impact, dar în general sunt de partea dreaptă a jucabilului, mai ales comparativ cu jocuri mari precum Pokemon Scarlet și Violet anul trecut, cu Hogwarts împingând vizuale mult mai solicitante, calitate și scară.

Întrebări frecvente

 1. Ce este Hogwarts Legacy?
  Hogwarts Legacy este un joc video de acțiune-aventură, setat în universul Harry Potter. Jocul permite jucătorilor să exploreze lumea magică a lui Harry Potter într-o nouă poveste originală.
 2. Ce este un port de joc?
  Un port de joc este o adaptare a unui joc pentru a putea fi jucat pe o platformă diferită de cea pentru care a fost inițial dezvoltat.
 3. Ce este Nintendo Switch?
  Nintendo Switch este o consolă de jocuri video dezvoltată de Nintendo, care poate fi folosită atât ca sistem de jocuri pentru acasă, cât și ca dispozitiv portabil.
 4. Ce este un frame rate?
  Frame rate-ul este numărul de cadre pe secundă pe care un sistem de jocuri le poate afișa. Un frame rate mai mare înseamnă o animație mai fluidă.
 5. Ce este memoria RAM?
  RAM (Random Access Memory) este un tip de memorie de calculator care este utilizată pentru a stoca datele și codul de program care sunt în curs de utilizare activă.