Friday, December 8th, 2023

Lenovo Legion 9i: Un titan al gaming-ului care redefinește luxul în performanță

Lenovo Legion 9i este un laptop de gaming care redefinește luxul în performanță. Acesta este primul laptop din ecosistemul Lenovo Legion cu un sistem integrat de răcire cu lichid și cu un cip AI pentru reglarea hardware-ului3. Cu un procesor Intel® Core™ i9-13980HX de generația a 13-a, până la NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Laptop GPU și fie 64GB Overclocked 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM sau un incredibil de rapid 32GB Overclocked 6400Mhz DDR5 Dual Channel RAM, laptopul este echipat cu un hardware de procesare remarcabil3.

Sistemul de răcire cu lichid Legion Coldfront, primul de acest fel pe un laptop de gaming de 16”, permite Lenovo Legion 9i să scoată un maxim de 230W TDP, cântărind doar 2.56kg3. Sistemul, co-proiectat cu Cooler Master, rulează peste GPU VRAM pentru a gestiona căldura în sesiunile de gaming extreme, pornind când GPU atinge 84°C pentru a răci GPU înapoi3. Împreună cu sistemul de răcire cu aer cu trei ventilatoare reglat de AI, cu 6,333 de ventile individuale de admisie, Lenovo Legion 9i rămâne rece chiar și în cele mai solicitante sesiuni de gaming și de creare de conținut3.

Toată puterea suplimentară a Lenovo Legion 9i este adusă la viață pe un ecran Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 cu o rată de reîmprospătare variabilă de 165Hz3. Creatorii pot comuta între spațiile de culoare DCI-P3 și sRBG în software-ul X-Rite preinstalat, datorită calibrării culorilor de fabrică pe unitate a ecranului3.

Imersiunea este un factor cheie al abordării Lenovo Legion 9i către luxul său puternic. Chipul Lenovo LA-2 AI cu funcția Smart FPS se conectează direct la ecran pentru a urmări cadrele pe secundă și pentru a ajusta automat puterea la GPU și CPU, asigurând un număr maxim de FPS indiferent de scenariul de gaming3.

Când este timpul să te miști, Lenovo Legion 9i este gata cu o baterie de 99.99Whr care poate fi încărcată atât prin intermediul adaptorului Slim de 330W inclus, cât și prin adaptorul de alimentare Type-C® de 140W, ambele fiind incluse în cutie3. Conectivitatea Wi-Fi 74 și Bluetooth 5.3 sunt furnizate de cardul Wi-Fi Filogic 380 de la MediaTek, cu o viteză wireless de până la 6.5Gbps3.

Ca și alte laptopuri Lenovo Legion, Lenovo Legion 9i vine cu Windows 11, precum și cu un abonament de 3 luni la Xbox Game Pass Ultimate, astfel încât jucătorii să se poată bucura de sute de jocuri de înaltă calitate de la început3. Nahimic de la SteelSeries oferă un avantaj suplimentar în jocuri prin intermediul audio-ului 3D imersiv care permite jucătorilor să audă colegii de echipă mai clar, adăugând la conștientizarea spațială care este atât de cheie pentru a fi în topul clasamentelor3.

Aplicația software Lenovo Vantage oferă un set suplimentar de instrumente all-in-one, inclusiv tablouri de bord de performanță în timp real, controale de overclocking, precum și controale inteligente ale ventilatorului cu un nou mod de ventilator personalizat care permite jucătorilor să obțină fiecare avantaj asupra competiției3. De asemenea, fiecare dispozitiv Lenovo Legion este livrat cu Legion Arena, care consolidează jocurile deținute de pe mai multe platforme pentru ca jucătorii să-și poată căuta întreaga bibliotecă dintr-un singur loc pentru a găsi rapid jocul pe care doresc să-l joace3.

În concluzie, Lenovo Legion 9i este un laptop de gaming care redefinește luxul în performanță. Cu un design elegant, o putere de procesare remarcabilă și o serie de caracteristici inovatoare, acesta este cu siguranță un laptop care merită atenția oricărui entuziast de gaming.