Friday, December 8th, 2023

iPhone 16 Pro – Zvonuri despre îmbunătățiri ale camerei și conectivității

Se zvonește că următorul model de iPhone, iPhone 16 Pro, va beneficia de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conectivitatea și camera foto. Aceste îmbunătățiri includ o viteză mai mare a conexiunii 5G, suport pentru Wi-Fi 7 și îmbunătățiri ale camerei123.

Conectivitate îmbunătățită

Se așteaptă ca iPhone 16 Pro să fie echipat cu un modem 5G mai rapid și cu suport pentru Wi-Fi 7. Potrivit analistului Jeff Pu, Apple va utiliza modemul Qualcomm Snapdragon X75 în iPhone 16 Pro, care are o viteză de descărcare 5G de până la 7,5 Gbps, datorită unui nou standard „5G Advanced”2. În plus, se așteaptă ca iPhone 16 Pro să suporte Wi-Fi 7, cel mai recent standard Wi-Fi, care atinge viteze de până la 46 Gbps, de patru ori mai mult decât Wi-Fi 62.

Îmbunătățiri ale camerei

În ceea ce privește camera, se așteaptă ca iPhone 16 Pro să fie echipat cu o nouă lentilă ultra-wide pe partea din spate. Această lentilă va avea un senzor de 48 de megapixeli, un salt uriaș de la senzorul actual de 12 megapixeli2. În plus, se așteaptă ca iPhone 16 Pro să beneficieze de o lentilă tetra-prism de 12 megapixeli pentru un zoom mai bun3.

Alte îmbunătățiri

Pe lângă îmbunătățirile de conectivitate și ale camerei, iPhone 16 Pro va fi echipat cu noul cip A18 Pro, construit folosind procesul de 3 nanometri, la fel ca A17 Pro. Acest nou cip va păstra cei 8 GB de RAM ai actualului iPhone 15 Pro și 15 Pro Max2. În ceea ce privește dimensiunile, se așteaptă ca noile iPhone-uri să fie cu 0,2 inch mai mari comparativ cu dimensiunile actuale de 6,1 și 6,7 inch2.

În concluzie, se așteaptă ca iPhone 16 Pro să aducă o serie de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conectivitatea și camera foto. Cu toate acestea, acestea sunt doar zvonuri și planurile Apple ar putea să se schimbe până la lansarea oficială a iPhone 16 Pro.