Tuesday, February 20th, 2024

Investiții masive propuse pentru consolidarea industriei de biogaz din India

Rezumat: Asociația Indiană de Biogaz (IBA) a cerut guvernului să investească 30.000 de crore de rupii în dezvoltarea de instalații pentru producția de biogaz comprimat (CBG), cu scopul de a îmbunătăți managementul reziduurilor agricole și de a promova sustenabilitatea energetică.

Asociația Indiană de Biogaz a adresat un apel guvernului pentru o investiție substanțială în valorificarea deșeurilor agricole, în contextul unei economii orientate spre sustenabilitate. Această inițiativă urmărește să reducă arderea resturilor de cultură pe câmpuri, o practică răspândită în rândul fermierilor datorită costurilor ridicate de colectare și transport.

Potrivit unui studiu realizat de Colegiul Administrativ de Management al Indiei (ASCI), terenurile agricole din India produc anual o cantitate enormă de biomasa. O proporție considerabilă din aceasta rămâne neutilizată și, din lipsa echipamentelor adecvate și a motivației fermierilor, se sfârșește prin a fi incinerată, afectând negativ calitatea solului și contribuind la poluarea aerului.

Solicitarea Asociației vine în urma anunțului făcut de Ministrul Finanțelor, Nirmala Sitharaman, în cadrul prezentării bugetului intermediar, privind asistența financiară pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare cu biomasă pentru CBG, precum și mandatarea unui amestec treptat de CBG cu gazul natural utilizat ca combustibil pentru vehicule și în menaj.

Se estimează că echipamentele necesare ar costa peste 30.000 de crore de rupii, investiție care ar stimula dezvoltarea de noi instalații de biogaz comprimat și ar ajuta țara să își atingă obiectivele ambițioase de energie verde, economisind aproape 12 milioane de tone de gaz natural lichefiat importat anual.

Pentru un impact maxim, IBA sugerează că intervenția guvernamentală ar trebui să fie concentrată în statele cu cea mai mare producție de biomasă, inclusiv Punjab, Uttar Pradesh și Gujarat. Îmbunătățirea logisticii și sprijinirea fermierilor ar putea să transfome India într-un lider global în utilizarea biogazului și producția de energie regenerabilă.

Secțiunea Întrebări Frecvente (FAQ)

Ce a solicitat Asociația Indiană de Biogaz de la guvern?
Asociația Indiană de Biogaz (IBA) a cerut guvernului să investească 30.000 de crore de rupii în dezvoltarea de instalații pentru producția de biogaz comprimat (CBG), în scopul îmbunătățirii managementului reziduurilor agricole și promovării sustenabilității energetice.

Care este problema cu reziduurile agricole în India?
Reziduurile agricole în India sunt adesea incinerate pe câmpuri de către fermieri, ducând la poluarea aerului și afectarea calității solului. Acest lucru se datorează costurilor ridicate de colectare și transport, precum și lipsei de echipamente adecvate și motivație pentru fermieri.

Ce beneficii aduce investiția propusă de IBA?
Investiția ar putea reduce arderea deșeurilor agricole, stimula dezvoltarea de noi instalații de biogaz și ajuta India să economisească 12 milioane de tone de gaz natural lichefiat importat anual. De asemenea, ar putea transforma India într-un lider global în utilizarea biogazului și producția de energie regenerabilă.

Unde ar trebui să se concentreze intervențiile guvernamentale?
IBA sugerează că intervențiile ar trebui să se concentreze în statele cu cea mai mare producție de biomasă, cum ar fi Punjab, Uttar Pradesh și Gujarat, pentru un impact maxim.

Definiții și Termeni Cheie
Biogaz Comprimat (CBG): O formă de energie regenerabilă obținută din deșeurile biodegradabile, care poate fi utilizat în locul gazului natural pentru alimentarea vehiculelor și în scopuri casnice.
Crore: Unitate de măsură folosită în sistemul indian de numărare, echivalentă cu zece milioane.
Sustenabilitate Energetică: Abordarea gestionării producției și consumului de energie în moduri care sprijină dezvoltarea pe termen lung, respectând limitele mediului.
Biomasa: Materiale organice care provin din plante și animale și care pot fi folosite pentru a produce energie.

Link-uri Sugerate
Pentru mai multe informații despre energia regenerabilă și biogaz:
Ministry of New and Renewable Energy (India)
International Renewable Energy Agency

Pentru actualități privind politici și investiții în domeniul energiei în India:
Press Information Bureau (India)
Ministry of Finance (India)

Vă rugăm să rețineți că aceste link-uri pot fi actualizate; verificați întotdeauna validitatea adreselor URL.