Wednesday, February 21st, 2024

Investiții Japoneze Amplifică Economia Thailandeză

Rezumat: Ministerul Industriei din Thailanda anunță noi investiții japoneze în sectoare-cheie, având ca scop principal impulsionarea economiei naționale prin crearea de locuri de muncă și stimularea exporturilor. Companiile nipone intenționează să aloce importante sume pentru dezvoltarea industriei locale în contextul unui recent roadshow organizat pentru atragerea de investiții în sectoarele promovate de guvern.

Thailanda atrage noi fonduri din Japonia, două companii importante anunțând investiții substantiale în expansiunea afacerilor pe piața locală. Evenimentele recente indică o concentrare pe sectoarele strategice de creștere, cunoscute ca “industriile curbei-S,” cu o investiție combinată de 10 miliarde baht. Strategia de dezvoltare a Thailandei include accent pe electronice inteligente, precum și producția de compresoare și echipamente aer condiționat.

Pimphattra Wichaikul, ministrul industriei, a evidențiat contribuția semnificativă a companiilor japoneze la dinamizarea economiei prin generarea de noi oportunități de muncă și consolidarea exporturilor naționale. Promovarea acestor investiții a fost facilitată de un roadshow dedicat în Japonia, organizat de Autoritatea Zonelor Industriale din Thailanda (IEAT) și Consiliul de Investiții (BoI).

Oficialii Ministerului Industriei au afirmat că și alte companii japoneze analizează posibile investiții în Thailanda, o bază de producție centrală pentru multe corporații din Japonia. Sunt de așteptat dezvoltări în producția de panouri solare și electrocasnice, între alte domenii cheie.

Veeris Ammarapala, guvernatorul IEAT, a subliniat rolul strategic al Coridorului Economic de Est (EEC), care urmează să devină un hub industrial de înaltă tehnologie și să găzduiască industriile prioritare. Tomonori Matsushima, reprezentant al unei companii de investiții japoneze, a remarcat că pachetele de stimulente oferite de guvern și avantajele EEC sunt decisive în atragerea investiţiilor străine.

Extinderea colaborării economice între Thailanda și Japonia prin finanțarea industrială verde, inclusiv proiecte de energia hidrogenului și utilizarea vehiculelor propulsate cu hidrogen în zonele industriale, reprezintă un alt pas înainte către o economie mai curată și mai sustenabilă.

Secțiunea FAQ:

Ce anunț a făcut Ministerul Industriei din Thailanda?
Ministerul Industriei din Thailanda a anunțat noi investiții japoneze în sectoare-cheie, menite să stimuleze economia prin crearea de locuri de muncă și impulsionarea exporturilor.

Care sunt companiile japoneze implicate și cât intenționează să investească?
Două companii importante din Japonia au anunțat investiții substaniale în expansiunea pe piața din Thailanda, cu o investiție combinată de 10 miliarde baht.

În ce sectoare se concentrează aceste investiții japoneze?
Investițiile se concentrează pe sectoarele strategice de creștere, denumite “industriile curbei-S”, ce includ electronice inteligente și producția de compresoare și echipamente de aer condiționat.

Ce este “curba-S”?
“Curba-S” reprezintă conceptul industriei ce se referă la o etapă de creștere rapidă urmată de maturizare în domenii tehnologice sau de producție.

Cum a fost promovată atragerea acestor investiții?
Promovarea investițiilor a fost facilitată prin organizarea unui roadshow în Japonia de către Autoritatea Zonelor Industriale din Thailanda (IEAT) și Consiliul de Investiții (BoI).

Care sunt perspectivele de investiții din partea altor companii japoneze în Thailanda?
Alte companii japoneze analizează posibile investiții în sectoare variate, inclusiv producția de panouri solare și electrocasnice.

Ce reprezintă Coridorul Economic de Est (EEC) și care este rolul său?
Coridorul Economic de Est (EEC) este un proiect al guvernului Thailandei destinat a deveni un hub industrial de tehnologie înaltă și pentru a găzdui industriile prioritare.

Ce înseamnă finanțarea “industrială verde” și cum se raportează Thailanda la acest concept?
Finanțarea industrială verde se referă la investiții în proiecte către o economie sustenabilă, cum ar fi cele legate de energia hidrogenului și vehiculele propulsate cu hidrogen. Thailanda își propune să avanseze în această direcție prin parteneriatul cu Japonia.

Link-uri sugerate:
Consiliul de Investiții (BoI) Thailand
Autoritatea Zonelor Industriale din Thailanda (IEAT)
Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei Japonia

Vă rugăm să rețineți că aceste link-uri sunt doar sugestii și nu sunt verificate în cadrul acestei comunicări. Este important să verificați URL-urile înainte de a le folosi pentru siguranța dumneavoastră.