Wednesday, February 21st, 2024

Inițiativă legislativă pentru reducerea costurilor la energie electrică în California

Rezidenții din California s-ar putea bucura de facturi mai accesibile la energie electrică dacă proiectul de lege AB-1999 va fi aprobat. Acesta propune reimpunerea unui plafon pentru tarifele fixe, eliminat de o lege din 2022, sub supravegherea Comisiei de Utilități Publice din California (CPUC).

În încercarea de a oferi alinare sub presiunea costurilor crescute ale energiei electrice, membrii Adunării statului California, Jacqui Irwin și Marc Berman, au introdus propunerea legislativă AB-1999. Acest proiect vizează anularea unei legi precedente din anul 2022 care a eliminat limita tarifelor fixe stabilite în funcție de venit.

Un exemplu concret al situației dificile cu care se confruntă consumatorii vine de la Lois Amaral, locuitoare în West Sacramento, care a menționat că factura pe care o primește de la compania PG&E a ajuns să coste 180 de dolari, determinând-o să reducă consumul, prin deconectarea aparatelor neesențiale.

Istoric, tarifele s-au majorat substanțial, creșterea fiind prezentată prin procente impresionante: PG&E a înregistrat o creștere de 127% în ultimii zece ani, Southern California Edison cu 91%, iar San Diego Gas & Electric cu 72%, a subliniat Asm. Irwin.

Asm. Berman și-a exprimat dorința de a responsabiliza CPUC, solicitând mai multă transparență și răspundere pentru asigurarea că valorile sunt într-adevăr furnizate consumatorilor din California.

Deși proiectul de lege AB-1999 trebuie să treacă prin mai multe audieri și un vot în comisii, el reprezintă o speranță pentru locuitorii presați de cheltuieli energofage. ABC10 a cerut un comentariu din partea CPUC, iar reprezentanții au răspuns că vor oferi un punct de vedere până la data limită, însă acesta nu a fost primit până la momentul publicării acestei știri.

Secțiunea Întrebări Frecvente (FAQ)

Ce prevede proiectul de lege AB-1999 din California?
Proiectul de lege AB-1999 propune reimpunerea unui plafon pentru tarifele fixe la energie electrică, care fusese eliminat de o lege din 2022. Această schimbare ar fi pusă în aplicare sub supravegherea Comisiei de Utilități Publice din California (CPUC).

De ce a fost introdusă propunerea legislativă AB-1999?
Propunerea legislativă AB-1999, introdusă de Jacqui Irwin și Marc Berman, își propune să ofere relief pentru consumatorii afectați de creșterea costurilor la energie electrică și să anuleze efectele unei legi din 2022 care a eliminat limita tarifelor fixe.

Cum sunt afectați consumatorii de creșterea tarifelor?
Conform experienței Lois Amaral, o locuitoare din West Sacramento, factura pentru energie electrică a crescut semnificativ, până la 180 de dolari, forțându-i pe consumatori să își reducă consumul prin dezactivarea aparatelor neesențiale.

Cât de mult au crescut tarifele pentru energie electrică recent?
Tarifele pentru energie electrică au crescut substanțial în ultimii zece ani, cu o creștere de 127% pentru PG&E, 91% pentru Southern California Edison și 72% pentru San Diego Gas & Electric, potrivit Asm. Jacqui Irwin.

Ce rol dorește Asm. Marc Berman să aibă CPUC în această situație?
Asm. Marc Berman dorește ca CPUC să aibă un rol mai responsabil, cu mai multă transparență și răspundere în asigurarea tarifelor corecte pentru consumatorii din California.

Ce proces trebuie să urmeze proiectul de lege AB-1999 pentru a deveni lege?
Proiectul de lege trebuie să treacă prin mai multe audieri și să obțină votul în comisii înainte de a avea șansa de a deveni lege.

Există un răspuns din partea CPUC referitor la proiectul de lege?
ABC10 a solicitat un comentariu din partea CPUC, iar aceștia au promis un răspuns până la o anumită dată, dar nu a fost furnizat până la momentul publicării articolului.

Definiții termeni și jargon

AB-1999: Un număr atribuit proiectului de lege specific din Adunarea statului California.
Comisia de Utilități Publice din California (CPUC): O agenție de reglementare care supraveghează serviciile publice din statul California, inclusiv cele legate de energie electrică.
Adunarea statului California: Corpul legislativ statal responsabil cu crearea legilor în statul California.
PG&E: Pacific Gas and Electric Company, una dintre marile companii de utilități din California.

Link-uri sugerate
Pentru a afla mai mult despre Comisia de Utilități Publice din California, puteți accesa următorul link: Comisia de Utilități Publice din California.