Friday, December 8th, 2023

Încărcarea wireless Qi2: O nouă eră a încărcării fără fir

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, încărcarea wireless a devenit o necesitate pentru majoritatea dispozitivelor electronice. În acest context, standardul Qi2 (pronunțat ‘chee two’) se pregătește să înlocuiască predecesorul său, Qi, într-o piață în expansiune rapidă1.

Noul standard Qi2 aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește viteza de încărcare și eficiența energetică. În plus, introduce un „Profil de Putere Magnetic” (MPP), creat cu ajutorul echipei Apple’s MagSafe, pentru a alinia mai bine dispozitivele și bobinele încărcătoarelor pentru o încărcare mai rapidă și mai eficientă4.

Dispozitivele certificate Qi2 pot atinge o putere de încărcare de 15 W, în comparație cu 7.5 W în schema standard Qi. Acest lucru aduce dispozitivele Qi2 la aceeași viteză ca iPhone-urile pe încărcătoarele MagSafe și elimină confuzia consumatorilor despre cât de repede ar putea încărca un dispozitiv pe Qi, MagSafe sau încărcătoare proprietare4.

Cu toate acestea, anunțul nu aduce standardul Qi2 aproape de vitezele extrem de rapide pe care le oferă acum configurațiile proprietare. De exemplu, OnePlus a oferit un încărcător de 50 W pentru telefoanele sale de ani de zile4.

Întrebări frecvente

Ce este Qi2?

Qi2 este noul standard pentru încărcarea wireless, care aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește viteza de încărcare și eficiența energetică1.

Ce este Profilul de Putere Magnetic (MPP)?

MPP este o caracteristică a standardului Qi2, creată cu ajutorul echipei Apple’s MagSafe, care ajută la alinierea dispozitivelor și bobinelor încărcătoarelor pentru o încărcare mai rapidă și mai eficientă4.

Care este diferența între Qi și Qi2?

Principala diferență între Qi și Qi2 este că dispozitivele certificate Qi2 pot atinge o putere de încărcare de 15 W, în comparație cu 7.5 W în schema standard Qi4.

Explicații termeni

Încărcare wireless: Este un tip de încărcare care permite transferul de energie prin câmpuri electromagnetice pentru a încărca dispozitivele.

Standard Qi: Este un standard global pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile și a altor dispozitive electronice.

Profil de Putere Magnetic (MPP): Este o caracteristică a standardului Qi2 care ajută la alinierea dispozitivelor și bobinelor încărcătoarelor pentru o încărcare mai rapidă și mai eficientă4.

Încărcător proprietar: Este un încărcător care este proiectat și produs de către producătorul dispozitivului pentru a fi utilizat exclusiv cu acel dispozitiv.