Wednesday, February 21st, 2024

Imaginează cu Meta AI: Un generator de imagini alimentat de 1,1 miliarde de fotografii de pe Instagram și Facebook

Meta, compania cunoscută anterior ca Facebook, a dezvoltat un nou generator de imagini AI, numit “Imaginează cu Meta AI”. Acesta a fost instruit pe un set de date masiv, cuprinzând 1,1 miliarde de fotografii de pe Instagram și Facebook. Acesta este un pas semnificativ în dezvoltarea tehnologiei de inteligență artificială, demonstrând capacitatea AI de a învăța și de a genera conținut vizual pe baza unui volum uriaș de date.

Similar cu Stable Diffusion, DALL-E 3 și Midjourney, “Imaginează cu Meta AI” generează imagini noi bazate pe ceea ce modelul AI “știe” despre conceptele vizuale învățate din datele de instruire. Crearea de imagini folosind noul site web necesită un cont Meta, care poate fi importat dintr-un cont Facebook sau Instagram existent. Fiecare generație creează patru imagini de 1280×1280 pixeli care pot fi salvate în format JPEG. Imaginile includ un mic logo de filigran “Imagined with AI” în colțul din stânga jos.

Întrebări frecvente

Ce este “Imaginează cu Meta AI”?
“Imaginează cu Meta AI” este un generator de imagini AI dezvoltat de Meta. Acesta generează imagini noi bazate pe ceea ce a învățat din 1,1 miliarde de fotografii de pe Instagram și Facebook.

Cum pot folosi “Imaginează cu Meta AI”?
Pentru a folosi “Imaginează cu Meta AI”, aveți nevoie de un cont Meta, care poate fi importat dintr-un cont Facebook sau Instagram existent. Apoi, puteți genera patru imagini de 1280×1280 pixeli care pot fi salvate în format JPEG.

Ce este un filigran?
Un filigran este un design sau un logo subtil care este plasat pe o imagine sau un document pentru a indica sursa sau autenticitatea acestuia. În cazul “Imaginează cu Meta AI”, imaginile generate includ un mic logo de filigran “Imagined with AI” în colțul din stânga jos.

Explicații termeni

Inteligență Artificială (AI): AI se referă la simularea de procese de inteligență umană de către mașini, în special sistemele informatice. Aceste procese includ învățarea (dobândirea de informații și reguli pentru utilizarea informațiilor), raționamentul (utilizarea regulilor pentru a ajunge la concluzii aproximative sau definite) și auto-corecția.

Generator de imagini AI: Un generator de imagini AI este un tip de software care utilizează inteligența artificială pentru a crea imagini. Acestea pot fi folosite pentru o varietate de aplicații, de la crearea de conținut vizual pentru jocuri video și filme, până la generarea de imagini pentru cercetare științifică sau medicală.

JPEG: JPEG este un format comun pentru stocarea și transmiterea de imagini pe internet. Acesta permite o compresie eficientă a imaginilor, ceea ce reduce dimensiunea fișierului fără a afecta semnificativ calitatea imaginii.