Friday, December 8th, 2023

Google, acuzată de comportament abuziv, conform declarațiilor CEO-ului Epic Games, creatorul Fortnite, în procesul Play Store

Google, gigantul tehnologic, a fost acuzat de comportament abuziv și manipulativ în cadrul unui proces recent. Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games, compania care a creat popularul joc Fortnite, a depus mărturie în acest sens în cadrul procesului legat de Play Store.

Sweeney a susținut că Google a folosit poziția sa dominantă pe piața aplicațiilor mobile pentru a suprima competiția și a limita libertatea de alegere a consumatorilor. Aceste acuzații grave vin în contextul în care Epic Games încearcă să schimbe modul în care Google gestionează magazinul său de aplicații, Play Store.

Epic Games susține că Google ar trebui să permită dezvoltatorilor de aplicații să utilizeze propriile lor sisteme de plată, în loc să impună utilizarea sistemului său, care percepe o taxă de 30% pentru fiecare tranzacție. Această practică, susține Epic, este nedreaptă și restricționează inovația.

În ciuda acuzațiilor grave, Google susține că politica sa este justă și necesară pentru a menține securitatea și integritatea platformei sale. Compania a declarat că taxele percepute sunt comparabile cu cele ale altor platforme și că acestea sunt esențiale pentru a susține dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a Play Store.

Procesul este în curs de desfășurare și decizia finală ar putea avea implicații semnificative pentru industria aplicațiilor mobile.

Întrebări frecvente (FAQ)

 1. Ce este Google Play Store?
  Google Play Store este magazinul oficial de aplicații pentru sistemul de operare Android, unde utilizatorii pot descărca și instala aplicații.
 2. Cine este Epic Games?
  Epic Games este o companie de dezvoltare de jocuri video, cunoscută în special pentru crearea jocului Fortnite.
 3. Ce este Fortnite?
  Fortnite este un joc video online extrem de popular, care combină elemente de supraviețuire, explorare și luptă.
 4. Ce înseamnă taxă de 30% pentru fiecare tranzacție?
  Aceasta se referă la procentul pe care Google îl percepe dezvoltatorilor de aplicații pentru fiecare achiziție în aplicație realizată prin intermediul sistemului său de plată.

Glosar de termeni

 • CEO: Chief Executive Officer, sau directorul executiv, este persoana care conduce o companie.
 • Proces: Un proces este o procedură legală în care se discută o problemă sau o dispută.
 • Platformă: În acest context, o platformă se referă la un sistem de operare sau la un serviciu care permite rularea sau distribuirea de aplicații.
 • Dezvoltator de aplicații: O persoană sau o companie care creează aplicații software pentru computere sau dispozitive mobile.