Wednesday, February 21st, 2024

Fostul director al IPP, Goh Jin Hian, considerat responsabil pentru pierderi financiare semnificative

Rezumat: Curtea Superioară din Singapore a decis că fostul director al Inter-Pacific Petroleum (IPP), Goh Jin Hian, este răspunzător pentru încălcarea obligațiilor și pierderile companiei în valoare de 146 de milioane de dolari americani, precum și pentru interesul aferent. Goh este acuzat că nu a monitorizat tranzacțiile companiei și nu a oprit finanțările de comerț pentru tranzacții inexistente. Această decizie deschide posibilitatea acțiunilor legale pentru recuperarea daunelor.

Conform unei hotărâri recente în Singapore, Goh Jin Hian, ex-director la firma de combustibil pentru nave Inter-Pacific Petroleum, este responsabil pentru încălcări de obligații directoriale și pagube semnificative aduse companiei. Gestionarii judiciari ai IPP au acuzat că Goh nu a acordat atenția necesară pentru a observa și opri finanțările necorespunzătoare care au dus la pierderi de 156 de milioane de dolari americani.

Cu rol de director din 28 iunie 2011 până în 20 august 2019, Goh a fost acuzat că nu a supravegheat adecvat operațiunile financiare, în special cele legate de tranzacțiile de marfă și bunkering, susținute prin resurse financiare de la Malayan Banking și societatea Societe Generale din Singapore. Judecătorul Curții Superioare, Aedit Abdullah, a subliniat importanța supravegherii la nivel înalt și a protecției intereselor companiei, acționarilor și creditorilor de către directori.

Decizia a venit după ce au fost semnalate mai multe nereguli financiare și a fost stabilit că Goh ar fi putut detecta fraude și tranzacții fictive dacă ar fi investigat corespunzător volumele mari de creanțe raportate. În timpul procesului, s-a discutat și despre ignorarea unei oportunități de a verifica situația financiară a IPP în iunie 2019, atunci când licența de operator bunker al companiei a fost suspendată.

Goh Jin Hian a comunicat că este în proces de a se consulta cu avocații săi privind posibila contestare a verdictului. În timp ce judecatorul a recunoscut că informațiile disponibile puteau fi insuficiente, a menționat că “un director onest și diligent ar fi insistat și ar fi cercetat mai mult”, sugerând că frauda ar fi putut fi descoperită dacă Goh și-ar fi îndeplinit corespunzător atribuțiile.

Secțiunea Întrebări Frecvente (FAQ)

1. Cine este Goh Jin Hian și care este rolul său în scandalul Inter-Pacific Petroleum?
Goh Jin Hian este fostul director al Inter-Pacific Petroleum (IPP), o companie de combustibil pentru nave. El este responsabil pentru nesupravegherea adecvată a operațiunilor financiare ale companiei și pentru pierderile financiare în valoare de 146 de milioane de dolari americani.

2. Ce s-a decis în cazul lui Goh Jin Hian?
Curtea Superioară din Singapore a decis că Goh este responsabil pentru încălcarea obligațiilor directoriale și pentru pierderile semnificative aduse companiei. Astfel, el poate fi supus unor acțiuni legale pentru recuperarea daunelor.

3. Ce tipuri de nereguli a comis Goh?
Goh este acuzat că nu a monitorizat tranzacțiile de marfă și bunkering, permițând finanțările de comerț pentru tranzacții care nu existau sau erau frauduloase.

4. Ce instituții financiare au fost implicate în finanțarea activităților IPP?
Malayan Banking și Societe Generale din Singapore sunt menționate ca fiind surse de finanțare pentru operațiunile IPP.

5. Ce a spus judecătorul despre obligațiile directorului?
Judecătorul Aedit Abdullah a subliniat că directorii trebuie să supravegheze cu atenție activitatea companiei pentru a proteja interesele acesteia, ale acționarilor și creditorilor.

6. Ce măsuri a omis Goh Jin Hian să ia?
El a omis să investigheze volumele mari de creanțe raportate și să verifice situația financiară a companiei, inclusiv atunci când licența de operator bunker a fost suspendată.

7. Ce intenționează să facă Goh după decizia Curții Superioare?
Goh Jin Hian se consultă cu avocații săi pentru a vedea dacă poate contesta verdictul.

Definiții cheie:
Bunkering: Activitatea de alimentare a navelor cu combustibil.
Malayan Banking și Societe Generale: Instituții financiare implicate în furnizarea de resurse financiare pentru IPP.
Curtea Superioară: Înalta instanță din Singapore care a emis decizia în cazul lui Goh.

Linkuri sugerate:
The Straits Times
Channel NewsAsia
Bloomberg

Vă rugăm să rețineți că informațiile prezente au fost traduse și adaptate bazat pe articolul furnizat și că linkurile sugerate aparțin domeniului public și sunt considerate valide la momentul cunoașterii informațiilor.