Wednesday, February 21st, 2024

Finanțarea transportului din Auckland sub semnul întrebării după eliminarea taxei regionale pe combustibil

Primarul din Auckland, Wayne Brown, se confruntă cu dificultăți financiare în urma deciziei Guvernului de a elimina taxa regională pe combustibil. Această taxă de 11,5 cenți pe litru, care urmează să fie desființată la sfârșitul lunii iunie, contribuia la bugetul orașului cu 1,2 miliarde de dolari în patru ani. Desființarea acesteia a născut preocupări cu privire la cum vor fi finanțate proiectele de infrastructură din oraș. Primarul a avertizat că eliminarea acestei taxe va conduce la anularea unor proiecte importante, deoarece nu este dispus să crească impozitele locale pentru a compensa deficitul financiar.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții mass-media, Brown a fost critic la adresa cheltuielilor excesive și gestionării ineficiente a bugetelor de către Auckland Transport (AT). De exemplu, AT a fost criticat pentru demolarea unui trecere de pietoni nouă, construită să reziste 40 de ani, care a costat deja 600,000 de dolari. În plus, închiderea prelungită a unei străzi importante dintre suburbiile Westmere și Point Chevalier, care trebuia redeschisă la încheierea vacanței de vară, a generat nemulțumire în rândul rezidenților.

Confruntat cu probleme multiple, Brown speră să primească susținerea Guvernului pentru proiectele de infrastructură. Pe de altă parte, reprezentanții presei sugerează că AT ar trebui să se îndrepte spre o gestionare mai eficientă a fondurilor, evitând “aureolarea” proiectelor și practicând cheltuieli mai chibzuite, asemenea consiliului municipal din Wellington, care reușește să construiască treceri de pietoni la costuri mult inferioare.

Rezumat: Decizia Guvernului de a abroga taxa regională pe combustibil în Auckland a adus în prim-plan problema finanțării proiectelor de transport, în timp ce Auckland Transport este sub lupa criticilor pentru cheltuieli exagerate și gestionare defectuoasă.

### Secțiunea de Întrebări Frecvente (FAQ)

Ce a decis Guvernul în legătură cu taxa regională pe combustibil din Auckland?
Guvernul a hotărât să abroge taxa regională pe combustibil din Auckland, care este de 11,5 cenți pe litru.

Care sunt implicațiile financiare ale eliminării taxei regionale pe combustibil pentru Auckland?
Eliminarea acestei taxe va duce la un deficit bugetar, ceea ce ar putea rezulta în anularea unor proiecte de infrastructură, având în vedere că primarul Wayne Brown nu este dispus să crească impozitele locale pentru a acoperi acest deficit.

Cum au fost gestionate fondurile de către Auckland Transport (AT), conform primarului?
Primarul Wayne Brown a criticat Auckland Transport pentru cheltuiala excesivă și gestionarea ineficientă a bugetului, exemplificând cu distrugerea inutilă a unei treceri de pietoni noi și închiderea prelungită a unei străzi importante.

Cum speră primarul că se vor finanța proiectele de infrastructură după eliminarea taxei?
Primarul Brown speră să obțină sprijinul Guvernului pentru finanțarea proiectelor de infrastructură esențiale pentru oraș.

Ce alternativă de gestionare propun reprezentanții presei?
Reprezentanții presei sugerează că Auckland Transport ar trebui să urmeze modelul de gestionare eficientă al fondurilor practicat de consiliul municipal din Wellington.

### Definiții Termeni Cheie

Taxa regională pe combustibil: O taxă aplicată pe litrul de combustibil consumat, utilizată pentru a finanța proiectele de transport și infrastructură într-o regiune specifică.
Infrastructură: Facilitățile și structurile de bază necesare pentru funcționarea unei comunități sau societăți, cum ar fi drumurile, podurile și sistemele de transport public.
Abrogare: Anularea sau retragerea oficială a unei legi sau a unei taxe.
Auckland Transport (AT): Organizația responsabilă de planificarea și administrarea transportului în regiunea Auckland.

### Legături Sugerate (Dacă sunt disponibile)

Guvernul Noua Zeelandă
Auckland Transport

Vă rugăm să rețineți că link-urile au fost furnizate pe baza informațiilor disponibile și nu se garantează actualizarea lor permanentă.