Wednesday, February 21st, 2024

Există o aplicație desktop cu Proton Mail?

Proton Mail, un serviciu de e-mail criptat, oferă acum o aplicație de desktop pentru utilizatorii săi, permițând accesul la Proton Mail și Proton Calendar direct de pe desktop-ul lor2. Aplicația de desktop este în prezent în versiune beta și este disponibilă pentru utilizatorii cu planul Visionary2. Accesul la versiunea beta va fi extins pentru toți utilizatorii Proton Mail în 20242.

Ce aduce nou aplicația de desktop Proton Mail?

Aplicația de desktop Proton Mail oferă o alternativă la utilizarea versiunii web a serviciului sau a Proton Mail Bridge, care permite configurarea conturilor Proton Mail cu clienți de e-mail precum Microsoft Outlook, Apple Mail și Mozilla Thunderbird3. Aplicația de desktop va permite accesul la e-mailuri offline fără a fi nevoie să setați un pod, ceea ce ar trebui să fie mai convenabil5.

Cu toate acestea, aplicația de desktop nu suportă încă toate funcțiile disponibile în aplicația web2. De exemplu, modul offline și comutarea între conturi nu sunt încă disponibile2. Aceste funcții vor fi adăugate în timp2.

Întrebări frecvente

Ce este Proton Mail?

Proton Mail este un serviciu de e-mail criptat care pune accent pe confidențialitate și securitate. E-mailurile trimise prin Proton Mail sunt criptate end-to-end, ceea ce înseamnă că numai expeditorul și destinatarul pot accesa conținutul e-mailului.

Ce este Proton Mail Bridge?

Proton Mail Bridge este o aplicație de desktop care rulează în fundal, criptând și decriptând mesajele pe măsură ce intră și ies din computerul dvs. 3. Acesta vă permite să utilizați contul dvs. Proton Mail cu clienți de e-mail populari, cum ar fi Microsoft Outlook, Apple Mail și Mozilla Thunderbird3.

Când va fi disponibilă aplicația de desktop Proton Mail pentru toți utilizatorii?

Aplicația de desktop Proton Mail va fi disponibilă pentru toți utilizatorii în 20242.

Explicații termeni

  • Criptare end-to-end: Un tip de criptare care asigură că numai expeditorul și destinatarul unui mesaj pot accesa conținutul acestuia. Alți intermediari, cum ar fi furnizorii de servicii de internet sau serviciile de e-mail, nu pot decripta mesajele.
  • IMAP / SMTP: Protocoale de e-mail utilizate pentru a trimite și primi mesaje de e-mail între servere și clienți de e-mail. Proton Mail Bridge configurează conturile Proton Mail pentru a lucra cu clienți de e-mail care utilizează aceste protocoale5.