Friday, December 8th, 2023

Este iPhone 15 Pro Max cu obiectiv de 5X merită folosit?

În ultimii ani, funcția de zoom pe camerele telefonului a fost în mare parte inutilă pentru mulți utilizatori. Zoom-ul digital a oferit rezultate atât de slabe încât mulți au evitat să-l folosească1. Cu toate acestea, tehnologia avansează și Apple se află adesea în fruntea acestui progres în ceea ce privește telefoanele mobile. Acum, avem zoom optic cu o rază de acțiune mai lungă decât cea la care suntem obișnuiți. iPhone 15 Pro Max are un nou obiectiv de zoom numit „5X”, care pentru fotografi se traduce în aproximativ 120mm1.

Problema este că acest obiectiv rămâne încă un element mic, aproape la același nivel cu partea din spate a camerei. Cum poate fi acesta optic de bun? Sidney Diongzon oferă o analiză detaliată în acest sens, iar fără să încercăm noi înșine, pare să funcționeze exact așa cum ne-am aștepta: acceptabil în condiții de lumină bună, dar nu la nivelul unei camere DSLR sau mirrorless1.

Avantaje și dezavantaje ale obiectivului de 5X

Avantaje:

  • Zoom optic mai lung decât înainte, oferind o rază de acțiune mai mare1.
  • Performanță acceptabilă în condiții de lumină bună1.

Dezavantaje:

  • Calitatea imaginii nu este la nivelul unei camere DSLR sau mirrorless1.
  • Elementul optic mic poate limita performanța în condiții de lumină slabă1.

În concluzie, obiectivul de 5X de pe iPhone 15 Pro Max poate fi util pentru cei care doresc un zoom optic mai lung pe telefonul lor mobil. Cu toate acestea, nu trebuie să vă așteptați la o calitate a imaginii comparabilă cu cea a unei camere DSLR sau mirrorless.