Wednesday, February 21st, 2024

DOOM împlinește 30 de ani: Creatorii sărbătoresc carierele pe care le-a inspirat

DOOM, unul dintre cele mai influente jocuri video din istorie, a împlinit recent 30 de ani. Pentru a marca acest eveniment, creatorii jocului au lansat un nou nivel de joc, numit SIGIL, care a fost creat special pentru aniversarea de 30 de ani.

DOOM a fost lansat în 1993 și a revoluționat industria jocurilor video cu grafica sa avansată și gameplay-ul său rapid. În ciuda vârstei sale, jocul rămâne popular și astăzi, cu milioane de jucători din întreaga lume care încă se bucură de provocările sale.

Noul nivel, SIGIL, a fost creat de unul dintre creatorii originali ai jocului, John Romero. Acesta a fost lansat ca un fișier .WAD, care este un format de fișier utilizat pentru stocarea datelor de nivel în jocurile DOOM. Fișierul poate fi descărcat și jucat de oricine are o copie a jocului original.

Pentru a testa noul nivel, am achiziționat o copie a DOOM 1993 din Microsoft Store pentru suma de AU$7.45 ($4.95). Pe un PC modest, dar modern, grafica jocului se derula atât de repede încât a trebuit să reduc numărul de cadre pe secundă la 30 pentru a avea o șansă de supraviețuire.

Întrebări frecvente

Ce este DOOM?
DOOM este un joc video de tip first-person shooter lansat în 1993. Este cunoscut pentru grafica sa avansată și gameplay-ul său rapid.

Ce este un fișier .WAD?
Un fișier .WAD este un format de fișier utilizat pentru stocarea datelor de nivel în jocurile DOOM.

Cine este John Romero?
John Romero este unul dintre creatorii originali ai jocului DOOM. El a creat nivelul SIGIL pentru a sărbători aniversarea de 30 de ani a jocului.

Cum pot juca nivelul SIGIL?
Pentru a juca nivelul SIGIL, aveți nevoie de o copie a jocului DOOM original. Fișierul .WAD pentru nivelul SIGIL poate fi descărcat și adăugat la joc.

De ce grafica jocului se derulează atât de repede?
Grafica jocului DOOM se derulează rapid datorită optimizărilor făcute de-a lungul anilor. Pe un PC modern, acest lucru poate face jocul să se deruleze mai repede decât era intenționat inițial.