Thursday, December 7th, 2023

Deblocarea facială a lui Pixel 8 Pro: Un salt înainte subtil, dar semnificativ

Google Pixel 8 Pro a introdus o funcție îmbunătățită de deblocare a feței, care a primit recenzii pozitive atât din partea utilizatorilor, cât și a pasionaților de tehnologie. Această caracteristică, alimentată de cipurile Tensor G3 de la Google, a fost prezentată ca o îmbunătățire minoră, dar cu impact, a suitei de caracteristici a Pixel 8 Pro .

Funcția de deblocare a feței din Pixel 8 Pro a fost actualizată la o biometrie de clasa 3, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată pentru sarcini care necesită cel mai înalt nivel de securitate, cum ar fi plățile mobile și aplicațiile bancare . Acesta este un upgrade semnificativ față de seria Pixel 7, unde utilizatorii trebuiau să își scaneze amprenta digitală pentru a autentifica plățile sau pentru a accesa aplicațiile bancare, chiar dacă foloseau Face Unlock pentru a-și debloca telefoanele .

Funcția Face Unlock a fost raportată ca funcționând fără probleme pentru aplicații precum Discord și Australian Tax Office, printre altele. Utilizatorii au apreciat, de asemenea, opțiunea de a activa simultan atât opțiunea de deblocare facială, cât și cea de amprentă digitală. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că performanța funcției în condiții de iluminare slabă a fost un punct de discuție în rândul utilizatorilor.

În ciuda îmbunătățirilor, au existat rapoarte izolate privind păcălirea funcției Face Unlock. De exemplu, un utilizator de pe Redditor a raportat că fratele său, care seamănă oarecum cu el, a reușit să își deblocheze telefonul Pixel 8 Pro prin Face Unlock. Cu toate acestea, acesta pare a fi un incident izolat și nu o problemă generalizată.

Funcția de deblocare facială a Pixel 8 Pro este o dovadă a angajamentului Google de a îmbunătăți experiența utilizatorului și securitatea. Deși nu este perfectă, este un pas semnificativ înainte și o caracteristică pe care mulți utilizatori au ajuns să o aprecieze.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

 1. Ce este deblocarea facială?
  Face Unlock este o funcție de securitate biometrică care utilizează tehnologia de recunoaștere facială pentru a debloca un dispozitiv sau a autentifica un utilizator pentru anumite sarcini.
 2. Ce este un element biometric de clasa 3?
  O biometrie de clasa 3 este cel mai înalt nivel de securitate biometrică, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată pentru sarcini care necesită cel mai înalt nivel de securitate, cum ar fi plățile mobile și aplicațiile bancare.
 3. Poate fi utilizată funcția Face Unlock în condiții de iluminare slabă?
  Performanța funcției Face Unlock în condiții de iluminare slabă a fost un punct de discuție în rândul utilizatorilor. Unii utilizatori au raportat că aceasta nu funcționează la fel de bine în condiții de iluminare slabă.
 4. Poate fi păcălită funcția Face Unlock?
  Au existat rapoarte izolate despre faptul că funcția Face Unlock a fost păcălită. Cu toate acestea, pare a fi un incident izolat și nu o problemă răspândită.
 5. Pot folosi simultan opțiunile de deblocare facială și de amprentă digitală?
  Da, Pixel 8 Pro permite utilizatorilor să activeze simultan atât opțiunea de deblocare facială, cât și cea de amprentă digitală.

Glosar
Securitate biometrică
: Un mecanism de securitate care utilizează caracteristici fizice sau comportamentale unice pentru a verifica identitatea unei persoane.
Tehnologie de recunoaștere facială: Un tip de tehnologie biometrică care poate identifica sau verifica o persoană prin compararea și analizarea modelelor bazate pe contururile faciale ale acesteia.
Cipuri Tensor G3: Sistemul pe un cip (SoC) personalizat al Google utilizat în Pixel 8 Pro. Acesta alimentează funcții precum Face Unlock.
Biometrie de clasa 3: Cel mai înalt nivel de securitate biometrică, potrivit pentru sarcinile care necesită cel mai înalt nivel de securitate, cum ar fi plățile mobile și aplicațiile bancare.