Wednesday, February 21st, 2024

De ce l-a oprit Ubisoft pe Prince of Persia?

Ubisoft, unul dintre cei mai mari producători de jocuri video din lume, a decis să pună capăt seriei “Prince of Persia”. Această decizie a stârnit multe întrebări în rândul fanilor, care se întreabă de ce a fost oprită această serie de jocuri atât de iubită.

“Prince of Persia” a fost un joc video revoluționar, care a ridicat standardul pentru povestire și vizualuri în lumea jocurilor video. În centrul poveștii se afla un erou carismatic care a trebuit să înfrunte numeroase provocări pentru a-și salva iubita. De-a lungul anilor, diferiți bărbați au preluat mantia Prințului, dar întotdeauna a existat un Prinț care lupta împotriva tuturor obstacolelor pentru a-și salva iubita.

Cu toate acestea, în ciuda succesului seriei, Ubisoft a decis să o încheie. Yannis Mallat, CEO al Ubisoft Montreal, a fost cel care a luat această decizie. Mallat a supervizat și lansarea jocului “Assassin’s Creed” în 2007, iar mulți jucători au observat similitudini între acesta și “Prince of Persia”. În 2008, au apărut pe internet capturi de ecran și concepte de artă pentru un nou joc “Prince of Persia”, stârnind entuziasm în rândul fanilor. Cu toate acestea, Ubisoft a decis să înceapă de la zero cu un nou Prinț, o nouă poveste și o nouă atitudine. Și astfel, în adevărată manieră de poveste, Mallat a închis cartea Prințului.

De atunci, Prințul a rămas în “fericirea de apoi”. Cu toate acestea, a existat o excepție: “Battles of Prince of Persia”, un joc de strategie pe ture care acoperă evenimentele dintre “Sands” și “Warrior”, a fost lansat pe DS în aceeași lună cu “Thrones”.

Întrebări frecvente

Ce este Ubisoft?
Ubisoft este o companie franceză care dezvoltă jocuri video. Este cunoscută pentru crearea unor serii populare de jocuri, cum ar fi “Assassin’s Creed”, “Far Cry” și “Prince of Persia”.

Cine este Yannis Mallat?
Yannis Mallat a fost CEO al Ubisoft Montreal, unul dintre studiourile de dezvoltare ale Ubisoft. A supervizat dezvoltarea mai multor jocuri populare, inclusiv “Assassin’s Creed” și “Prince of Persia”.

Ce este “Prince of Persia”?
“Prince of Persia” este o serie populară de jocuri video dezvoltată de Ubisoft. Jocurile se concentrează pe un erou carismatic, Prințul, care trebuie să înfrunte numeroase provocări pentru a-și salva iubita.

Ce este “Assassin’s Creed”?
“Assassin’s Creed” este o altă serie populară de jocuri video dezvoltată de Ubisoft. Jocurile se concentrează pe un asasin profesionist, Altair, care trebuie să înfrunte numeroase provocări într-o lume deschisă.