Thursday, December 7th, 2023

De ce am anulat precomanda pentru Google Pixel 8 Pro

După ce Google a anunțat săptămâna trecută noile sale smartphone-uri de top, Google Pixel 8 și Google Pixel 8 Pro, am fost entuziasmat să văd ce ne pregătește gigantul tehnologic în acest an1. Deși am fost inițial atras de promisiunile lansării și am făcut o precomandă rapidă, am început să mă întreb dacă am luat decizia corectă. În cele din urmă, am decis să anulez precomanda și să rămân cu telefonul meu actual, Pixel 6 Pro. Iată motivele care m-au determinat să iau această decizie.

Lipsa de îmbunătățiri semnificative

Comparând Pixel 8 Pro cu Pixel 6 Pro, nu am putut să identific îmbunătățiri semnificative care să justifice costul de cel puțin 999 de dolari1. Deși Pixel 8 Pro vine cu unele caracteristici noi, precum Magic Editor și Audio Magic Eraser, acestea nu sunt suficiente pentru a mă convinge să cheltui peste o mie de dolari1. În plus, funcțiile adăugate în mod constant la Google Assistant nu m-au atras niciodată, iar Pixel 8 Pro nu face excepție1.

Îngrijorări legate de baterie și răcire

În acest stadiu timpuriu, încă nu știm cum va fi durata de viață a bateriei Pixel 8 Pro și dacă Google a reușit să o îmbunătățească semnificativ1. Lipsa răcirii cu vapori, care ar putea fi unul dintre motivele pentru care iPhone 15 Pro se supraîncălzește, mă face să mă gândesc de două ori înainte de a achiziționa Pixel 8 Pro1. Aceste preocupări m-au determinat să aștept și să văd ce se întâmplă înainte de a lua o decizie finală.

Satisfacția cu Google Pixel 6 Pro

În prezent, sunt încă mulțumit de Google Pixel 6 Pro, care îmi oferă o experiență bună în ceea ce privește ecranul, camera foto și performanța1. Deși durata de viață a bateriei nu este ideală, telefonul rămâne funcțional și va primi actualizări Android pentru încă 12 luni1. Astfel, voi putea beneficia de următoarele actualizări ale funcțiilor Pixel, chiar dacă nu voi avea acces la caracteristicile exclusive Pixel 8 Pro1.

În concluzie, am decis să anulez precomanda pentru Google Pixel 8 Pro și să rămân cu telefonul meu actual, Pixel 6 Pro, din cauza lipsei de îmbunătățiri semnificative, a îngrijorărilor legate de baterie și răcire și a satisfacției cu telefonul pe care îl dețin deja. Cu toate acestea, nu exclud posibilitatea de a achiziționa un Pixel 8 Pro în viitor, dacă apar reduceri semnificative sau dacă se dovedește a fi o opțiune mai atractivă în urma recenziilor și a experiențelor utilizatorilor1.