Wednesday, February 21st, 2024

Copilot: Evoluția și Impactul Noului Chatbot AI de la Microsoft

În februarie 2022, Microsoft a dezvăluit o nouă versiune a motorului său de căutare Bing, cu o caracteristică deosebită: un chatbot AI alimentat de o tehnologie mai avansată decât ChatGPT, GPT-4 al OpenAI. La momentul lansării, chatbotul AI a fost numit Bing Chat. Cu toate acestea, în cadrul evenimentului Microsoft Ignite din noiembrie, Microsoft a decis să-și rebranduiască complet chatbotul și să-l numească Copilot.

Cu Copilot, puteți pune întrebări chatbotului AI și puteți obține răspunsuri detaliate, asemănătoare cu cele umane, cu note de subsol care se leagă înapoi la sursele originale. Deoarece chatbotul este conectat la internet, are capacitatea de a vă furniza informații actualizate, o capacitate pe care versiunea gratuită a ChatGPT nu o are.

Cea mai recentă și cea mai mare schimbare a avut loc în noiembrie 2023, când Microsoft a schimbat brandingul popularului său chatbot AI de la Bing Chat la Copilot. În plus față de schimbarea numelui, schimbarea a făcut ca Bing Chat să fie mai mult o experiență independentă, asemănătoare cu principalul său competitor, ChatGPT, cu propria sa pagină web independentă.

Puteți utiliza Copilot pentru aceleași prompturi pe care le-ați utiliza cu orice alt chatbot AI, cum ar fi ChatGPT, inclusiv capacitatea de a genera conținut nou, cum ar fi imagini, eseuri, cod, text și multe altele.

Întrebări frecvente

Ce este Copilot?
Copilot este un chatbot AI dezvoltat de Microsoft, care a fost inițial lansat sub numele de Bing Chat. Acesta poate genera răspunsuri detaliate la întrebări, similar cu un om, și poate furniza informații actualizate de pe internet.

Cum funcționează Copilot?
Copilot funcționează prin conectarea la internet și utilizarea tehnologiei AI pentru a genera răspunsuri la întrebări. Acesta poate genera conținut nou, cum ar fi imagini, eseuri, cod și text.

Ce este un chatbot AI?
Un chatbot AI este un program de calculator care utilizează inteligența artificială pentru a comunica cu utilizatorii într-un mod care imită conversația umană.

Ce este rebrandingul?
Rebrandingul este procesul de schimbare a brandului sau a imaginii unei organizații, produs sau serviciu, adesea prin schimbarea numelui, a logoului sau a strategiei de marketing.

Explicații ale termenilor folosiți

Chatbot AI: Un program de calculator care utilizează inteligența artificială pentru a comunica cu utilizatorii într-un mod care imită conversația umană.

Rebranding: Procesul de schimbare a brandului sau a imaginii unei organizații, produs sau serviciu, adesea prin schimbarea numelui, a logoului sau a strategiei de marketing.

ChatGPT: Un model de limbaj AI dezvoltat de OpenAI care poate genera texte care imită scrierea umană.

Microsoft Ignite: Un eveniment anual organizat de Microsoft pentru dezvoltatori și profesioniști IT.