Friday, December 8th, 2023

Cine este un creator Fortnite?

Tim Sweeney, fondatorul și CEO-ul Epic Games, este creierul din spatele fenomenului mondial Fortnite. Cu toate acestea, Sweeney este un om modest, preferând lucrurile simple din viață, cum ar fi o Diet Coke și pui prăjit de la Bojangles’1.

Născut în 1970 și crescut în Potomac, Maryland, Sweeney a fondat Epic Games în 1991. Compania este responsabilă nu numai pentru Fortnite, ci și pentru Unreal Engine, suita de software utilizată pentru a crea unele dintre cele mai mari jocuri din lume1.

În 2013, compania chineză de tehnologie Tencent a investit 330 de milioane de dolari în Epic Games pentru o participație de 40%1. În 2011, Epic a dezvăluit un nou joc la care lucra, Fortnite, care a fost lansat abia în 20171.

Fortnite a devenit un succes mondial la câteva luni după lansare, adunând peste 200 de milioane de jucători pe șapte platforme de joc diferite1. Deși Fortnite este gratuit, Epic Games generează venituri din achizițiile în joc, cum ar fi costumele de personaje, „pasele de luptă” sezoniere și accesorii1.

În ciuda succesului Fortnite, Sweeney nu își asumă creditul pentru acesta, atribuindu-l în mare parte dezvoltatorilor de jocuri din echipa sa1. În plus, Sweeney a donat milioane de dolari pentru eforturile de conservare a pădurilor1.

După lansarea Fortnite în 2017, Sweeney și-a îndreptat atenția către două noi inițiative majore: lansarea unui magazin de jocuri digitale în Epic Games Store și o luptă cu Apple și Google peste drepturile Fortnite1.

Întrebări frecvente

Cine este Tim Sweeney?

Tim Sweeney este fondatorul și CEO-ul Epic Games, compania care a creat Fortnite.

Ce este Fortnite?

Fortnite este un joc video extrem de popular de tip battle royale, lansat de Epic Games în 2017.

Ce este Epic Games?

Epic Games este o companie de dezvoltare de jocuri video, cunoscută pentru crearea Fortnite și a suitei de software Unreal Engine.

Ce este Unreal Engine?

Unreal Engine este o suită de software utilizată pentru a crea unele dintre cele mai mari jocuri video din lume.

Explicații termeni

Battle Royale: Un gen de joc video în care un număr mare de jucători concurează unul împotriva celuilalt până când rămâne un singur jucător sau echipă.

Unreal Engine: Este un motor de joc dezvoltat de Epic Games, utilizat în dezvoltarea unei serii de jocuri de succes.

Tencent: Este o companie chineză de tehnologie care a investit 330 de milioane de dolari în Epic Games pentru o participație de 40%.

In-game purchases: Acestea sunt achiziții făcute de jucători în cadrul unui joc video, cum ar fi costume de personaje, „pase de luptă” sezoniere și accesorii în Fortnite.