Wednesday, February 21st, 2024

Chhattisgarh inaugurează cea mai mare centrală solară a țării cu sistem de stocare a energiei

Rezumat: Chhattisgarh marchează un pas important spre energia durabilă cu lansarea celei mai ample centrale solare din India, dotată cu un sistem avansat de stocare a energiei. O lucrare a Solar Corporation of India (SECI) și Chhattisgarh Power Distribution Company, centrala situată lângă satul Dhaba, în districtul Rajnandgaon, promite un viitor mai curat prin reducerea semnificativă a emisiilor de carbon.

Chhattisgarh a intrat în istorie prin deschiderea celei mai mari centrale solare cu un sistem inclus de stocare a energiei, o realizare care schimbă paradigma în domeniul energiei regenerabile. Situată fermecător lângă satul Dhaba, această oază de tehnologie verde pune în evidență angajamentul Indiei față de combaterea schimbărilor climatice.

Cu o capacitate de 100 de megawați, centrala se remarcă nu doar prin mărime, ci și prin inovație, fiind echipată cu panouri solare bifaciale care colectează energia solară din ambele părți, și asigura energie sustenabilă pentru zonă, chiar și după apus. Inaugurată la începutul lui februarie 2024, această plantație fotovoltaică este rezultatul unor eforturi constante ale Agenției pentru Dezvoltarea Energiei Regenerabile din Chhattisgarh (CREDA), oferind lumină verde pentru viitor.

Nu numai va genera peste cinci lacuri de unități de energie pe zi, dar va și reduce emisiile de carbon cu 4.5 lacuri metric tone, contribuind semnificativ la agenda de mediu a regiunii. Încropită cu atenție pe dealuri în zona Bairam din districtul Rajnandgaon, centrala este fructul unui proiect îndrăzneț început în 2016, amplasat pe terenuri care altfel ar fi rămas nefolosite.

Această nouă centrală solară marchează un jalon în strategia de dezvoltare durabilă, având potențial să inspire alte proiecte de energie verde la nivel național și internațional.

FAQ despre Centrala Solară Din Chhattisgarh

Ce reprezintă centrala solara situate lângă satul Dhaba?
Centrala situată lângă satul Dhaba este cea mai mare centrală solară din India, echipată cu un sistem avansat de stocare a energiei. Este un proiect al Solar Corporation of India (SECI) și Chhattisgarh Power Distribution Company.

Care este capacitatea centralei solare din Chhattisgarh?
Centrala are o capacitate de 100 de megawați și utilizează panouri solare bifaciale care colectează energia solară din ambele părți.

Când a fost inaugurată noua centrală solară?
Centrala fotovoltaică a fost inaugurată la începutul lunii februarie 2024.

Unde este situată centrala solară și ce beneficii aduce?
Centrala este amplasată în zona Bairam din districtul Rajnandgaon, pe terenuri care altfel ar fi rămas nefolosite. Beneficiile includ generarea a peste cinci lacuri de unități de energie pe zi și reducerea emisiilor de carbon cu 4.5 lacuri de tone metric.

Ce contribuție aduce centrala solară la mediu?
Contribuția constă în reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și în promovarea energiei sustenabile, cu un impact pozitiv asupra luptei împotriva schimbărilor climatice.

Cât timp a durat dezvoltarea acestui proiect?
Proiectul centrali solare a început în anul 2016.

Cum se aliniază acest proiect la strategia de dezvoltare durabilă a Indiei?
Proiectul marchează un moment important în strategia de dezvoltare durabilă a Indiei și are potențialul de a inspira alte inițiative de energie verde la nivel național și internațional.

Definiții
Centrala solară: Instalație ce produce electricitate prin convertirea energiei solare folosind panouri fotovoltaice.
Panouri bifaciale: Panouri solare ce colectează energia solară de pe ambele părți, crescând astfel eficiența.
Megawatt (MW): Unitate de măsură pentru puterea electrică, echivalentă cu un milion de wați.
Stocarea energiei: Tehnologia care permite păstrarea surplusului de energie pentru utilizare la un moment ulterior.
Lacuri: Termen utilizat în India pentru a se referi la o sută de mii (100,000).

Linkuri sugerate
Pentru mai multe informații despre energia durabilă și inițiativele de energie regenerabilă, puteți accesa următoarele domenii principale:
Ministry of New and Renewable Energy
Solar Energy Corporation of India

Vă rugăm să rețineți că linkurile de mai sus sunt sugerate pe baza conținutului articolului și ar trebui să fie valide la momentul scrierii acestei răspunsuri.