Wednesday, February 21st, 2024

ChatGPT, un nou asistent virtual pentru Android?

Se pare că Google Assistant ar putea avea un nou rival în lumea asistenților virtuali. Conform unor indicii găsite în codul ChatGPT, acesta ar putea deveni în curând un asistent implicit pe Android1.

ChatGPT, dezvoltat de OpenAI, este un model de limbaj avansat care a fost antrenat pentru a genera texte coerente și relevante. În prezent, aplicația nu are toate cerințele de cod necesare pentru a fi setată ca asistent vocal implicit în Android, chiar dacă activați manual activitatea. Cu toate acestea, șirurile de cod incomplete sugerează puternic că este o caracteristică pe care OpenAI o dezvoltă activ1.

Această schimbare ar putea pune ChatGPT la același nivel cu Google Assistant, oferind utilizatorilor Android o nouă opțiune pentru interacțiunile vocale cu dispozitivele lor. În timp ce Google Assistant a dominat piața asistenților virtuali pentru Android, apariția unui nou concurent ar putea stimula inovația și ar putea oferi utilizatorilor mai multe opțiuni.

Întrebări frecvente

Ce este ChatGPT?
ChatGPT este un model de limbaj avansat dezvoltat de OpenAI. Acesta a fost antrenat pentru a genera texte coerente și relevante.

Ce este Google Assistant?
Google Assistant este un asistent virtual dezvoltat de Google. Acesta poate efectua o serie de sarcini, inclusiv căutări pe web, programarea alarmelor și controlul dispozitivelor inteligente.

Ce înseamnă un asistent implicit pe Android?
Un asistent implicit pe Android este asistentul vocal care răspunde atunci când utilizați comenzi vocale pe dispozitivul dvs. Android. În prezent, Google Assistant este asistentul implicit pe majoritatea dispozitivelor Android.

Explicații termeni

Asistent virtual: Un program software care înțelege și răspunde la comenzi vocale sau textuale, oferind informații sau efectuând sarcini pentru utilizator.

Android: Un sistem de operare dezvoltat de Google, utilizat în principal pe dispozitive mobile, cum ar fi telefoanele și tabletele.

OpenAI: O organizație de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, cunoscută pentru dezvoltarea de modele de limbaj avansate, cum ar fi GPT-3 și ChatGPT.