Friday, December 8th, 2023

ChatGPT și funcția sa nouă de analiză a imaginilor

OpenAI a anunțat recent o actualizare a ChatGPT care adaugă două funcții noi: opțiuni de voce AI pentru a auzi chatbot-ul răspunzând la solicitările dvs. și capacități de analiză a imaginilor1. Această funcție de analiză a imaginilor nu este prima dată când o astfel de „viziune computerizată” este disponibilă publicului, dar interfața accesibilă a utilizatorului, împreună cu un chatbot puternic, lasă impresia că ar putea fi ceva distinct și potențial transformativ în desfășurare1.

Cum funcționează analiza imaginilor în ChatGPT

Actualizarea ChatGPT permite modelelor GPT-3.5 și GPT-4 să analizeze imagini și să reacționeze la ele ca parte a unei conversații text18. OpenAI susține că această funcție poate fi utilizată pentru o varietate de aplicații de zi cu zi, de la a afla ce este de mâncat prin fotografierea frigiderului și a cămării, până la depanarea motivului pentru care grătarul nu pornește18. Utilizatorii pot folosi ecranul tactil al dispozitivului pentru a sublinia părțile imaginii asupra cărora doresc ca ChatGPT să se concentreze18.

Implicații și preocupări

Deși funcția de analiză a imaginilor aduce un plus de valoare pentru abonații ChatGPT, există și preocupări legate de implicațiile acestei tehnologii. Unul dintre aspectele de care utilizatorii trebuie să țină cont este să nu încarce fotografii personale sau sensibile în ChatGPT, pentru a proteja confidențialitatea și securitatea informațiilor1.

Concluzie

Noua funcție de analiză a imaginilor în ChatGPT arată potențialul de a transforma modul în care interacționăm cu chatbot-urile și de a extinde capacitățile acestora în domenii precum analiza vizuală și interpretarea contextului. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să fie conștienți de implicațiile și preocupările legate de confidențialitate și securitate înainte de a utiliza această funcție în mod extensiv.