Wednesday, February 21st, 2024

ChatGPT 4 este pe Bing?

În februarie, Microsoft a introdus o versiune nouă a motorului său de căutare Bing, echipată cu o funcție de chat inovatoare. Această funcție de chat, integrată în Bing, utilizează o tehnologie avansată de inteligență artificială (AI) similară cu cea a ChatGPT, un chatbot AI popular. Microsoft a susținut că funcția sa de chat este chiar mai puternică decât ChatGPT, oferind utilizatorilor o experiență mai avansată și conversațională. S-a dezvăluit ulterior că funcția de chat din noul Bing este alimentată de GPT-4, o versiune de tehnologie mai nouă și mai avansată1.

Ce este Copilotul Bing?

Copilotul Bing este un chatbot condus de AI dezvoltat de Microsoft, conceput pentru a oferi răspunsuri naturale și conversaționale la interogările utilizatorilor. Construit pe modelul de limbaj mare ChatGPT versiunea 4 de la OpenAI, Copilotul Bing excellează în generarea de răspunsuri care imită îndeaproape răspunsurile umane12.

Spre deosebire de motoarele de căutare tradiționale, Bing a integrat GPT-4, o versiune de generație următoare a modelului de limbaj mare, în cea mai recentă versiune a sa, îmbunătățind astfel capacitățile funcției de chat dincolo de cele ale ChatGPT. Această integrare permite chatbot-ului AI al Bing să gestioneze o gamă largă de întrebări, oferind răspunsuri detaliate și naturale care includ note de subsol cu linkuri către surse1.

Cum se compară Copilotul Bing cu ChatGPT?

Deși ambele chatbot-uri AI pot genera text conversațional, compune eseuri, crea scrisori, rezuma conținut, scrie cod și răspunde la întrebări complexe, există diferențe semnificative între cele două. Spre deosebire de versiunea gratuită a ChatGPT, Copilotul Bing are acces la internet, permițându-i să ofere răspunsuri actualizate la evenimente curente2.

În plus, Copilotul Bing este integrat într-un browser web, ceea ce permite o experiență mai personalizată. De exemplu, atunci când i-am cerut Copilotului Bing să genereze o listă de termeni din articolul pe care îl vizualizam, a generat o listă completă din prima încercare. Când am făcut același lucru cu ChatGPT, a produs în mod repetat liste incomplete, făcând rezumatul său mai puțin fiabil3.

Concluzie

În acest articol, am înțeles puterea integrării GPT-4, cum să folosim Copilotul Bing, aspectul său și multe altele. Cu toate acestea, este important de reținut că, la fel ca ChatGPT și alte modele de limbaj mare, noul Copilot este predispus la oferirea de informații eronate. Majoritatea răspunsurilor pe care Copilotul le oferă ca răspunsuri sunt extrase din surse online, și știm că nu putem crede tot ce citim online2.

Întrebări frecvente (FAQ)

 1. Ce este un chatbot AI?
  Un chatbot AI este un program de calculator care simulează și procesează limbajul uman, permițând conversații cu utilizatorii.
 2. Ce este GPT-4?
  GPT-4 este cea mai nouă versiune a sistemelor de model de limbaj ale OpenAI, mai avansată și mai fiabilă decât GPT-3.5, modelul de limbaj mare (LLM) pe care îl folosește ChatGPT5.
 3. Cum pot accesa GPT-4?
  Există doar două modalități de a accesa GPT-4: prin intermediul unui abonament lunar la ChatGPT Plus, care costă 20 de dolari pe lună, sau prin intermediul Copilotului Microsoft2.

Explicații ale termenilor folosiți

 • Chatbot AI: Un program de calculator care simulează și procesează limbajul uman, permițând conversații cu utilizatorii.
 • GPT-4: Cea mai nouă versiune a sistemelor de model de limbaj ale OpenAI, mai avansată și mai fiabilă decât GPT-3.5.
 • Model de limbaj mare (LLM): Un model de inteligență artificială care înțelege și generează limbaj uman.
 • ChatGPT: Un chatbot AI popular dezvoltat de OpenAI care utilizează un model de limbaj mare pentru a genera răspunsuri la interogările utilizatorilor.
 • Copilotul Bing: Un chatbot AI dezvoltat de Microsoft care este integrat în motorul de căutare Bing și utilizează GPT-4 pentru a genera răspunsuri la interogările utilizatorilor.