Wednesday, February 21st, 2024

Cele mai inovatoare tehnologii pentru PC prezentate la CES 2024

Săptămâna trecută, CES 2024 a adus o avalanșă de anunțuri de produse și dezvăluiri tehnologice, printre care o serie de periferice noi pentru PC și debutul GPU-urilor Nvidia Super 40 Series. Nu toate produsele prezentate la CES au fost la fel de impresionante, dar unele au reușit cu siguranță să se distingă. Acum că agitația târgului s-a liniștit pentru încă un an, haideți să aruncăm o privire asupra celor mai interesante tehnologii pentru PC prezentate la CES 2024.

ROG NUC – PC-ul de gaming compact

De-a lungul anilor, configurațiile masive de gaming au fost preferatele jucătorilor de PC, dar acest lucru a început să se schimbe pe măsură ce pe piață au apărut tot mai multe modele compacte. Unul dintre cele mai impresionante produse prezentate la CES 2024 a fost PC-ul de gaming ROG NUC. Acest mic dispozitiv este un mini-PC echipat cu un procesor Intel Core Ultra 9 sau Core Ultra 7 și o placă video Nvidia RTX 4060 sau 4070. De asemenea, poate fi configurat cu până la 32GB de RAM.

Nvidia RTX 40 Super Series – următoarea generație de GPU-uri

Nvidia a atras atenția la CES 2024 cu lansarea noii sale serii de GPU-uri, Super 40. Aceste plăci video reprezintă următoarea generație de tehnologie grafică, promițând performanțe superioare pentru jocuri și aplicații grafice intensive.

ASUS BTF Ecosystem – simplificarea construcției de PC-uri

ASUS a prezentat la CES 2024 un nou ecosistem care promite să simplifice procesul de construcție a PC-urilor. Acesta include o serie de componente hardware compatibile care pot fi ușor asamblate pentru a construi un PC personalizat.

Întrebări frecvente

Ce este CES?

CES (Consumer Electronics Show) este unul dintre cele mai mari și mai importante târguri de tehnologie din lume, unde producătorii de electronice prezintă cele mai recente inovații și produse.

Ce este un GPU?

GPU (Graphics Processing Unit) este un tip de procesor specializat în procesarea grafică. Este folosit în special în jocuri și aplicații grafice intensive.

Ce înseamnă a construi un PC?

Construirea unui PC implică asamblarea componentelor hardware ale unui computer, cum ar fi procesorul, placa de bază, memoria RAM, placa video, hard disk-ul și sursa de alimentare, într-un carcasă de PC. Acest proces permite utilizatorilor să-și personalizeze configurația hardware a computerului în funcție de nevoile lor specifice.