Friday, December 8th, 2023

Care este prețul X100?

Seria X100 de la Fujifilm a cunoscut o evoluție semnificativă de-a lungul anilor, fiecare nou model aducând îmbunătățiri și inovații. De la modelul original X100 până la cel mai recent X100V, seria a suferit modificări în ceea ce privește rezoluția senzorului, viteza procesorului, sistemele de autofocus, vizorul și multe altele. Aceste progrese nu numai că au îmbunătățit performanța aparatelor foto, dar le-au extins și capacitățile, făcându-le mai versatile pentru fotografi.

Evoluția seriei X100
X100V, cel mai recent membru al seriei, se remarcă prin senzorul X-Trans BSI CMOS IV, rezoluția crescută de 26,1 MP, viteza de fotografiere continuă mai rapidă de 11 fps și capacitatea de a capta videoclipuri 4K, ceea ce îl diferențiază de predecesorii săi. Actualizarea de la un vizor LCD la un vizor OLED, un sistem de focalizare automată revizuit cu 425 de puncte de focalizare și un nou ecran tactil înclinabil cu o rezoluție mai mare demonstrează și mai mult îmbunătățirile semnificative aduse modelului X100V .

Valoare și accesibilitate
În timp ce X100V oferă caracteristici de ultimă generație, modelele mai vechi din serie încă își păstrează valoarea, în special pentru cei care caută opțiuni mai accesibile. X100S, de exemplu, oferă o cameră mai rapidă, cu un vizor electronic (EVF) mai bun și un senzor cu rezoluție mai mare, la un preț relativ mai mic, ceea ce o face o alegere atractivă pentru fotografii cu buget limitat.

Prețuri și considerații de piață
Prețul aparatelor foto din seria X100 variază, X100 original fiind disponibil pentru aproximativ 400 – 500 de dolari pe piața second-hand, în timp ce X100V are un preț mai mare datorită funcțiilor sale avansate. X100F, X100T și X100S oferă, de asemenea, caracteristici convingătoare la prețuri diferite, oferind fotografilor o gamă de opțiuni care să se potrivească preferințelor și bugetului lor.

Concluzie
Evoluția seriei Fujifilm X100 a adus îmbunătățiri semnificative la fiecare iterație, răspunzând nevoilor diverse ale fotografilor. Fie că se optează pentru cel mai recent model X100V, cu funcțiile sale de ultimă generație, fie că se alege un model mai vechi pentru accesibilitatea și capacitățile sale specifice, seria X100 continuă să ofere o gamă interesantă de opțiuni pentru pasionații de fotografie.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Ce este prețul MSRP?

MSRP înseamnă Manufacturer’s Suggested Retail Price (prețul cu amănuntul recomandat de producător), care este prețul recomandat de producător pentru vânzarea unui produs.

Ce este EVF?
EVF înseamnă Electronic Viewfinder (vizor electronic), care este un vizor care utilizează un afișaj digital pentru a afișa imaginea.

Ce este senzorul X-Trans BSI CMOS IV?
Senzorul X-Trans BSI CMOS IV este un tip de senzor de imagine utilizat în aparatele foto Fujifilm, cunoscut pentru matricea sa unică de filtre de culoare și pentru calitatea ridicată a imaginii.

Ce este OLED?
OLED este acronimul de la Organic Light-Emitting Diode (diodă organică emițătoare de lumină), care este un tip de tehnologie de afișare care oferă un contrast ridicat, timpi de răspuns rapid și culori vibrante.

Ce înseamnă video 4K?
Videoclipul 4K se referă la o rezoluție video cu o lățime de aproximativ 4.000 de pixeli, care oferă imagini video de înaltă definiție și detaliate.

Care este distanța focală a seriei X100?
Seria X100 are o distanță focală fixă de 35 mm, oferind un câmp vizual clasic și versatil pentru diverse genuri de fotografie.