Friday, December 8th, 2023

Care este noua funcție AI din Google Maps?

Google Maps, o platformă de cartografiere web și o aplicație pentru consumatori oferită de Google, a devenit un instrument indispensabil pentru navigarea în lumea modernă5. Cu peste un miliard de utilizatori în fiecare lună la nivel global, Google Maps oferă imagini prin satelit, fotografii aeriene, hărți stradale, vederi panoramice interactive de 360° ale străzilor (Street View), condiții de trafic în timp real și planificare a rutei pentru călătorii pe jos, cu mașina, cu bicicleta, cu avionul (în versiune beta) și cu transportul public5. În acest context, Google continuă să inoveze și să îmbunătățească funcționalitățile aplicației, iar cea mai recentă adăugire este o nouă funcție de inteligență artificială.

Inteligența Artificială și Google Maps

Inteligența artificială (AI) a devenit un element central în dezvoltarea și îmbunătățirea Google Maps. De la începuturile sale, când harta Google era suficient de mică pentru a se încadra pe computerele instalate în camera de cămin a lui Page, Google a evoluat în mod constant, folosind tehnologia AI pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor3. Algoritmi de învățare automată relativ simpli au fost folosiți pentru a dezvolta sisteme care pot transcrie mesajele vocale ale utilizatorilor, răspunde la întrebările lor, completa automat interogările lor și traduce în peste o sută de limbi3. Aceste tehnici simple, atunci când sunt aplicate pe o cantitate mare de date, funcționează incredibil de bine.

Noua Funcție AI în Google Maps

Detaliile specifice despre noua funcție AI din Google Maps nu au fost furnizate în rezultatele căutării. Cu toate acestea, este clar că Google continuă să inoveze și să îmbunătățească Google Maps cu ajutorul inteligenței artificiale. În trecut, Google a folosit AI pentru a adăuga funcții precum transcrierea mesajelor vocale, răspunsurile la întrebări, completarea automată a interogărilor și traducerea în peste o sută de limbi3. Prin urmare, este de așteptat ca noua funcție AI să îmbunătățească în continuare experiența utilizatorilor Google Maps.