Friday, December 8th, 2023

Atentie la Bing Chat și conversațiile AI care te pot atrage în capcanele malware

Bing Chat, un serviciu de conversații AI, a devenit o țintă pentru hackeri care introduc reclame rău intenționate în conversațiile utilizatorilor1. În martie, Microsoft a început să afișeze reclame în Bing Chat pentru a genera venituri, dar această decizie a atras și persoanele cu intenții rele1.

Reclamele periculoase din Bing Chat

Hackerii au creat reclame care arătau ca link-uri legitime pentru descărcarea unui instrument numit „Advanced IP Scanner”1. Acest instrument ajută utilizatorii să vadă toate dispozitivele conectate la rețeaua lor1. Cu toate acestea, în loc să ofere un link sigur pentru descărcarea instrumentului, reclamele conțineau malware care putea infecta dispozitivele utilizatorilor1.

Cum să te protejezi de capcanele malware

Pentru a evita să cazi în astfel de capcane, este important să fii precaut atunci când interacționezi cu reclamele și link-urile din conversațiile AI, precum Bing Chat. Asigură-te că verifici sursa link-urilor înainte de a face clic pe ele și nu descărca software de pe site-uri necunoscute sau nesigure. De asemenea, este recomandat să menții software-ul antivirus actualizat și să efectuezi scanări regulate ale dispozitivelor tale pentru a detecta și elimina eventualele amenințări.

Prin urmare, este esențial să fii conștient de riscurile asociate cu utilizarea serviciilor de conversații AI, precum Bing Chat, și să iei măsuri de precauție pentru a te proteja de capcanele malware și alte amenințări online.