Friday, December 8th, 2023

Apple pregătește o revoluție în gama iPad: iPad Pro cu ecran OLED și un iPad Air de 12.9 inch

În 2024, Apple intenționează să aducă o serie de inovații în gama sa de tablete iPad. Conform analistului Ming-Chi Kuo, compania va introduce un nou iPad Air de 12.9 inch, alături de mult așteptatul iPad Pro cu ecran OLED, marcând astfel începutul unui val de actualizări pentru întreaga linie de produse iPad1.

Se așteaptă ca noile versiuni ale iPad Air să fie lansate la începutul anului, urmate de noile modele iPad Pro în al doilea trimestru. Kuo prezice că Apple va lansa un iPad Air de 10.9 inch și, pentru prima dată, un model de 12.9 inch. Deși va avea dimensiunea unui Pro, nu este probabil să aibă ecranul mini-LED al modelului Pro. În schimb, Kuo afirmă că va avea un backplane de oxid, care va asigura o performanță superioară modelului mai mic1.

În ceea ce privește noul iPad Pro, Kuo spune că sunt în pregătire două modele M3 care vor renunța la ecranul mini-LED în favoarea celui OLED și vor folosi backplane-ul LTPO al iPhone 15 Pro. Restul gamei iPad este de asemenea programat pentru actualizări, cu a 11-a generație iPad și noul iPad mini așteptate să sosească în a doua jumătate a anului 20241.

Întrebări frecvente

Ce este un ecran OLED?

OLED (Organic Light Emitting Diodes) este un tip de tehnologie de afișare care utilizează diode organice care emit lumină atunci când sunt alimentate cu electricitate. Acestea permit ecranelor să fie mai subțiri, mai ușoare și mai flexibile decât ecranele LCD tradiționale.

Ce este un backplane de oxid?

Un backplane de oxid este un tip de tehnologie utilizată în ecranele de tabletă și telefon pentru a controla modul în care pixelii sunt iluminați. Acesta permite o performanță mai bună și o eficiență energetică mai mare decât tehnologiile tradiționale de backplane.

Ce este un backplane LTPO?

LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) este o tehnologie de backplane care permite o eficiență energetică mai mare și o rată de reîmprospătare variabilă, ceea ce înseamnă că ecranul poate ajusta cât de des se actualizează în funcție de ceea ce se afișează.

Ce este un iPad Pro?

iPad Pro este o linie de tablete produsă de Apple. Acestea sunt concepute pentru a fi mai puternice și mai capabile decât modelele standard de iPad, cu funcții precum suport pentru Apple Pencil și tastaturi externe.

Ce este un iPad Air?

iPad Air este o altă linie de tablete produsă de Apple. Acestea sunt concepute pentru a fi mai ușoare și mai subțiri decât modelele standard de iPad, dar cu o performanță similară.