Thursday, December 7th, 2023

Aplicația de cameră Pixel 8: Schimbări neașteptate ale funcționalității

Aplicația de cameră de pe Pixel 8 a adus o schimbare neașteptată care a afectat una dintre funcționalitățile preferate ale utilizatorilor de Pixel. În trecut, utilizatorii puteau ajusta cu ușurință luminozitatea, umbrele și balanța de alb prin intermediul unor glisoare accesibile pe ecran. Cu toate acestea, în seria Pixel 8, Google a mutat aceste glisoare în trei meniuri separate sub controalele manuale1.

Schimbarea neașteptată

În timpul testării Pixel 8 Pro, s-a observat că glisoarele pentru ajustarea luminozității, umbrelor și balanței de alb nu mai erau disponibile. Inițial, s-a crezut că acestea pot fi activate din setări, dar nu au fost găsite acolo. În cele din urmă, s-a descoperit că Google a mutat aceste glisoare în meniurile separate sub controalele manuale1.

Această schimbare a afectat atât Pixel 8 Pro, cât și Pixel 8, deși acesta din urmă nu are controale manuale speciale. Înainte, pentru a schimba luminozitatea unei fotografii înainte de a o face, utilizatorii trebuiau doar să miște glisorul de luminozitate. Acum, pe Pixel 8 și 8 Pro, trebuie să apăsați mai întâi butonul de controale manuale din partea dreaptă jos, apoi să schimbați luminozitatea1.

Impactul asupra utilizatorilor

Această schimbare a adus un proces mai consumator de timp și a afectat experiența utilizatorilor. De exemplu, dacă un utilizator dorește să schimbe toate cele trei aspecte ale unei fotografii, trebuie să deschidă controalele manuale, să ajusteze luminozitatea, să selecteze umbra și să o schimbe, apoi să selecteze balanța de alb și să o corecteze. Acest proces poate fi frustrant și consumator de timp, mai ales dacă utilizatorul trebuie să regleze ceva și trebuie să apese pentru a reveni la acesta1.

Reacția comunității

Comunitatea de utilizatori a exprimat nemulțumiri similare pe platforme precum Reddit, unde unii utilizatori au argumentat că lipsa oricăror gesturi de alunecare pentru a ajusta luminozitatea/umbrele este o pierdere mai mare decât în interfața Pixel 7 și anterioare, unde cel puțin glisoarele erau ușor de vizualizat pe ecran2.

Concluzie

În concluzie, schimbarea adusă de Google în aplicația de cameră Pixel 8 a afectat negativ experiența utilizatorilor. În ciuda faptului că Pixel 8 și Pixel 8 Pro au adus cele mai mari actualizări ale camerei și Google Tensor G3 în ultimii ani3, schimbarea modului în care utilizatorii pot ajusta luminozitatea, umbrele și balanța de alb a fost considerată o regresie a funcționalității1. În acest context, este important ca dezvoltatorii să ia în considerare feedbackul utilizatorilor atunci când aduc modificări la funcționalitățile esențiale ale produselor lor.