Friday, December 8th, 2023

Alexa îmbunătățește și lasă Google Assistant în urmă

În ultimii ani, asistenții vocali precum Amazon Alexa și Google Assistant au devenit din ce în ce mai populari, iar companiile în spatele lor au adăugat constant îmbunătățiri și funcții noi pentru a-i face mai inteligenți și mai rapizi1. Cu toate acestea, se pare că Google a fost mai puțin interesat de Assistant în ultima perioadă, concentrându-se pe alte proiecte legate de inteligența artificială, cum ar fi Bard1. În schimb, Amazon continuă să își mențină focusul pe îmbunătățirea Alexa și a dispozitivelor pe care le alimentează1.

Alexa devine mai conversațională

Amazon a adăugat în ultimele actualizări funcții noi pentru Alexa, încercând să o facă mai conversațională și mai puțin robotică1. În comparație, Google nu a reușit să ofere noi opțiuni pentru cuvintele de trezire, obligând fiecare utilizator să folosească numele brandului pentru a emite comenzi1.

Dispozitivele Alexa devin mai rapide

Dispozitivele care utilizează Alexa primesc capacitatea de a rula mai mult din asistentul digital pe dispozitiv, ceea ce duce la răspunsuri mai rapide și o experiență îmbunătățită pentru utilizatori1. Deși Google Assistant are puncte forte, Amazon a lucrat din greu pentru a adăuga noi funcții și a îmbunătăți hardware-ul dispozitivelor sale, în timp ce Google s-a concentrat mai mult pe îmbunătățirile software2.

Integrarea cu casa inteligentă

Amazon Alexa pare să aibă un avantaj în ceea ce privește integrarea cu casa inteligentă, datorită eforturilor depuse de Amazon pentru a adăuga noi funcții și a îmbunătăți hardware-ul dispozitivelor sale2. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare ecosistemul în care funcționează fiecare asistent vocal și să se aleagă opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor individuale2.

În concluzie, în timp ce niciunul dintre asistenții vocali nu este perfect, Amazon Alexa pare să aibă un avantaj în comparație cu Google Assistant, datorită eforturilor constante de îmbunătățire a funcționalității și a dispozitivelor sale. Utilizatorii ar trebui să ia în considerare aceste aspecte atunci când decid să aleagă între cele două opțiuni.