Wednesday, February 21st, 2024

Accelerarea descoperirilor științifice prin intermediul AI și a calculatoarelor de înaltă performanță

În era digitală actuală, tehnologia avansată joacă un rol crucial în accelerarea descoperirilor științifice. Inteligența artificială (AI) și calculatoarele de înaltă performanță (HPC) sunt două dintre cele mai promițătoare tehnologii care contribuie la acest progres.

Microsoft, unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei, a folosit AI pentru a analiza peste 32 de milioane de candidați în căutarea unei baterii mai bune. Acest lucru ar fi fost aproape imposibil fără puterea și viteza oferite de AI și HPC.

În plus, Microsoft a lansat Azure Quantum Elements, un proiect care își propune să comprime 250 de ani de chimie în următorii 25 de ani. Acest lucru este posibil prin utilizarea AI și HPC pentru a accelera procesul de cercetare și descoperire.

Microsoft a început, de asemenea, o colaborare de trei ani cu PNNL (Pacific Northwest National Laboratory) pentru a accelera descoperirea științifică. Această colaborare se concentrează pe stocarea energiei și descoperirea de materiale noi, două domenii în care AI și HPC pot avea un impact semnificativ.

Întrebări frecvente

 1. Ce este inteligența artificială (AI)?
  Inteligența artificială este un domeniu al informaticii care se concentrează pe crearea de sisteme capabile să efectueze sarcini care necesită în mod normal inteligența umană. Aceste sarcini pot include învățarea, raționamentul, percepția, recunoașterea vorbirii și rezolvarea problemelor.
 2. Ce sunt calculatoarele de înaltă performanță (HPC)?
  Calculatoarele de înaltă performanță sunt sisteme de calcul extrem de puternice care pot procesa date și efectua operațiuni complexe la viteze mult mai mari decât calculatoarele obișnuite.
 3. Ce este Azure Quantum Elements?
  Azure Quantum Elements este un proiect lansat de Microsoft care își propune să accelereze progresul în domeniul chimiei prin utilizarea AI și HPC.
 4. Ce este PNNL?
  PNNL este acronimul pentru Pacific Northwest National Laboratory, un laborator de cercetare din Statele Unite care colaborează cu Microsoft pentru a accelera descoperirea științifică.

Explicații termeni

 • Inteligența Artificială (AI): Un domeniu al informaticii care se concentrează pe crearea de sisteme capabile să efectueze sarcini care necesită în mod normal inteligența umană.
 • Calculatoare de Înaltă Performanță (HPC): Sisteme de calcul extrem de puternice care pot procesa date și efectua operațiuni complexe la viteze mult mai mari decât calculatoarele obișnuite.
 • Azure Quantum Elements: Un proiect lansat de Microsoft care își propune să accelereze progresul în domeniul chimiei prin utilizarea AI și HPC.
 • PNNL (Pacific Northwest National Laboratory): Un laborator de cercetare din Statele Unite care colaborează cu Microsoft pentru a accelera descoperirea științifică1.