Trei taximetriști din Bălți, depistați beți la volan

Trei taximetriști din Bălți, depistați beți la volan

Trei taximetriști din Bălți au fost depistați în stare avansată de ebrietate de către polițiștii de patrulare.

Unul din cazuri a avut loc ieri seară, în jurul orei 18:00. Polițiștii de patrulare din Bălți au fost informați prin intermediul serviciului 112, că un taximetrist conduce o Dacia Logan agresiv, nu respectă regulile de circulație și posibil ar fi în stare de ebrietate. Inspectorii au identificat și stopat imediat unitatea de transport. Conducătorul auto, un bărbat din Bălți, în vârstă de 50 de ani reacționa neadecvat, iar după ce a fost stopat de oamenii legii acesta a încercat să fugă. Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că șoferul avea în aerul expirat 1,23 mg/l.

Un alt caz a avut loc luni, aproape de miezul nopții, pe strada Sciusev din Bălți, când un alt taximetrist conducea neadecvat, tot o Dacia Logan. Având semnalul de avariere pornit, polițiștii l-au stopat pentru a vedea dacă unitatea de transport și șoferul sunt în regulă. Dar imediat s-a simțit miros puternic de alcool. Aparatul Drager a confirmat starea de ebrietate a bărbatului de 42 de ani, originar din Bălți. Gradul de alcoolemie al acestuia era de 0, 77 mg/l.

Iar cel de-al treilea caz a avut loc duminică dimineață, în jurul orei 06:00. Polițiștii au fost sesizați de locatarii unui bloc de locuit că pe str. Bulgară din Bălți circulă neadecvat un taxi. Automobilul de marcă Toyota Prius a fost imediat stopat. Bărbatul de 40 de ani care îl conducea efectua manevre periculoase, motiv pentru care a fost întrerupt să-și continue deplasarea. Aparatul alcoolscopic a arătat și în cazul acestuia un grad avansat de alcoolemie- 0, 79 mg/l.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu un apel către cetățeni să nu tolereze asemenea încălcări grave. Dacă sunt în calitate de pasageri, se află la volanul altei mașini sau în calitate de pietoni să informeze imediat oamenii legii dacă observă devieri de la regulamentul circulației rutiere.

Taxiști beți la Bălți

Trei taximetriști din Bălți depistați în stare avansată de ebrietate, în doar 3 zilePolițiștii de patrulare mulțumesc societății civile care nu este indiferentă și ne sesizează în privința încălcărilor grave comise în trafic; încălcări care, mai devrme sau mai târziu, duc la tragedii. Ofițerii de patrulare ai Regimentului Nord al INP au dat peste 3 conducători ai serviciului de taxi în stare avansată de ebrietate. Unul din cazuri a avut loc aseară, în jurul orei 18:00. Polițiștii de patrulare din Bălți au fost informați prin intermediul serviciului 112, că un taximetrist conduce o Dacia Logan agresiv, nu respectă regulile de circulație și posibil ar fi în stare de ebrietate. Inspectorii au identificat și stopat imediat unitatea de transport. Conducătorul auto, un bărbat din Bălți, în vârstă de 50 de ani reacționa neadecvat, iar după ce a fost stopat de oamenii legii acesta a încercat să fugă. Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că șoferul avea în aerul expirat 1,23 mg/l.Un alt caz a avut loc luni, aproape de miezul nopții, pe strada Sciusev din Bălți, când un alt taximetrist conducea neadecvat, tot o Dacia Logan. Având semnalul de avariere pornit, polițiștii l-au stopat pentru a vedea dacă unitatea de transport și șoferul sunt în regulă. Dar imediat s-a simțit miros puternic de alcool. Aparatul Drager a confirmat starea de ebrietate a bărbatului de 42 de ani, originar din Bălți. Gradul de alcoolemie al acestuia era de 0, 77 mg/l.Iar cel de-al treilea caz a avut loc duminică dimineață, în jurul orei 06:00. Polițiștii au fost sesizați de locatarii unui bloc de locuit că pe str. Bulgară din Bălți circulă neadecvat un taxi. Automobilul de marcă Toyota Prius a fost imediat stopat. Bărbatul de 40 de ani care îl conducea efectua manevre periculoase, motiv pentru care a fost întrerupt să-și continue deplasarea. Aparatul alcoolscopic a arătat și în cazul acestuia un grad avansat de alcoolemie- 0, 79 mg/l.Inspectoratul Național de Patrulare vine cu un apel către cetățeni să nu tolereze asemenea încălcări grave. Dacă sunt în calitate de pasageri, se află la volanul altei mașini sau în calitate de pietoni să informeze imediat oamenii legii dacă observă devieri de la regulamentul circulației rutiere. Dacă sunteți în mașina de taxi și simțiți miros de alcool, observați că șoferul conduce neadecvat sau cu viteză, nu cedează trecerea pietonilor; vă rugăm să nu continuați deplasarea. Solicitați imediat oprirea unității de transport, coborâți și apelați numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist.

Posted by Inspectoratul Național de Patrulare al IGP on Wednesday, July 17, 2019

 

Dacă sunteți în mașina de taxi și simțiți miros de alcool, observați că șoferul conduce neadecvat sau cu viteză, nu cedează trecerea pietonilor; vă rugăm să nu continuați deplasarea. Solicitați imediat oprirea unității de transport, coborâți și apelați numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist.

 

foto: John Cobb

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*