Centrul de creație al copiilor din Bălți urmează să fie transferat parțial din centru în cartierul Dacia

Centrul de creație al copiilor din Bălți urmează să fie transferat parțial din centru în cartierul Dacia

Centrul de creație al copiilor din Bălți „M. Blanc” urmează să fie transferat parțial din centru în cartierul Dacia, în incinta gimnaziului nr. 15. Această decizie a fost luată în cadrul ședinței consiliului municipal din data de 25 iunie. Părinții copiilor și profesorii se arată nemulțumiți.

Motivul invocat de autoritățile locale pentru transferul parțial al centrului este că două corpuri de clădire sunt avariate.

Părinții copiilor care frecventează centrul de creație se arată nemulțumiți de această decizie, din cauza incomodităților cu care se vor ciocni până a ajunge la gimnaziu. De asemenea, nu a fost luată în considerare părerea părinților cu privire la transferul dat. Acest fapt l-a menționat președinta AO „Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI”, Diana Grosu, într-un video publicat pe pagina sa de facebook. Mulți părinți au declarat că în cazul producerii transferului, vor fi nevoiți să renunțe la activitățile care au loc în cadrul centrului.

تم النشر بواسطة ‏‎Diana Grosu‎‏ في الاثنين، ٢٤ يونيو ٢٠١٩

Autoritățile au asigurat părinții că localul nou corespunde tuturor cerințelor și dispune de un spațiu mai mare pentru activitățile copiilor.

Totuși părinții susțin că majoritatea copiilor frecventează liceele din apropierea centrului și în această regiune ei se simt în siguranță. De asemenea, aceștia presupun că la mijloc ar fi vorba de interesele personale ale anumitor persoane pentru amplasamentul acestui local.

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin a menționat că înțelege poziția părinților, dar luând în considerare starea avariată a clădirii, transferul parțial este necesar pentru a evita riscul producerii unor incidente.

Urmează să fie luată o decizie în privința celor două corpuri de clădire avariate. Blocurile ar putea să treacă în proprietatea liceului „Mihai Eminescu” pentru a fi reparate din contul bugetului instituției. O altă variantă ar fi demolarea lor și construcția unui obiect nou.

 

foto: facebook.com/CCC.M.BLANC.BALTI

video: facebook.com/diana.grosu.54, TV Balti

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*