Expert achiziții publice în discuție cu un grup de bălțeni

Expert achiziții publice în discuție cu un grup de bălțeni

Miercuri, 10 aprilie, la sediul Promo-LEX din mun. Bălți a fost organizată o discuție cu locuitorii orașului despre achiziții publice. Evenimentul a fost moderat de Diana Grosu, președinta AO „Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI”. Igor Țaulean, specialist achizitii publice din cadrul Spitalului Clinic Bălți a prezentat participanților platforma e-licitatie.md și a răspuns la întrebările legate de procedura de achiziții publice.

Specialistul a explicat cum decurge procesul de achiziție publică: de la inițierea procedurii până la semnarea contractului.

Participanții au întrebat despre eficiența platformelor mtender.gov.md și e-licitatie.md în procesul efectuării achizițiilor publice.

Sergiu Burlacu, președintele OT „PUN” din Bălți, participant la eveniment consideră că cea mai mare problemă în achizițiile publice apare la etapa elaborării caietului de sarcini:

Cât de transparent nu ar fi procesul, în mare parte, licitațiile cu interes țin de elaborarea caietului de sarcini sub un anumit agent economic. Spre exemplu, avem monopoliști în amenajarea terenurilor de joacă pentru copii.

În replică, expertul a menționat că întotdeauna tinde ca la licitație să participe mai mult de doi agenți economici.

Domnul Țaulean posedă o vastă experiență de organizare a procedurilor de achiziții publice. În cadrul evenimentului expertul a mai vorbit despre problemele cu care se confruntă reprezentanții autorităților contractante, ultimele schimbări în legislație, DUAE, motivele pentru care de obicei se depun contestațiile la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*