O studentă de la USARB, printre 50 cei mai buni studenți din țară

O studentă de la USARB, printre 50 cei mai buni studenți din țară

Centrul de Informații Universitare a anunțat finaliștii celei de-a XXIII-a ediții a programului „Burse de Merit 2018”, scrie diez.md. Printre cei 50 cei mai buni studenți din țară se numără o studentă de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Este vorba de Natalia Istrati, studentă în anul 4 la Facultatea de Litere.

Cei mai buni studenți și masteranzi din țară au câștigat 50 de burse în valoare de 12.000 de lei fiecare. În cadrul acestei ediții a concursului și-au depus dosarele 221 studenți de la 18 instituții de învățământ superior din Repulica Moldova.

Atât în urma evaluării dosarelor, cât și a prestației candidaților la o probă scrisă, 35 de studenți de la 9 instituții, ciclul licență, și 15 studenți de la 7 instituții, ciclul masterat, au devenit finaliștii programului „Burse de Merit” din acest an.

Cei 50 de învingători au fost selectați de către o Comisie Independentă de Experți, constituită din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, comunității academice și societății civile.

Mai mulți studenți de la USARB și-au depus dosarele la concurs. Însă doar o studentă a trecut toate etapele și se numără printre 50 cei mai buni studenți din țară. Este vorba de Natalia Istrati, studentă în anul 4 la Facultatea de Litere, Limba și literatura franceză și limbă engleză. Natalia este de asemenea una din redactoarele revistei studențești, prima revistă creată de către studenţi destinată studenţilor şi întregii comunităţi academice.

„Întotdeauna am fost o persoană activă și pe parcursul anilor de studii m-am implicat în variate proiecte naționale și internaționale. Participarea la acest concurs a fost, de fapt, o provocare, (o provocare frumoasă aș spune eu) un test pentru mine însumi, o autoanaliză a celor 4 ani de studii, un bilanț și nu în ultimul rând o recunoaștere a muncii realizate. Când aplicasem nu mă așteptam deloc să câștig. Nu îmi venea să cred când am aflat noutatea. Erau 92 de oameni la etapa a doua”, a spus Natalia Istrati pentru reper.md.

În total, pe durata celor douăzeci și trei ediții ale programului, peste 5.700 studenți au participat la concurs, dintre care 1.500 au beneficiat de Burse de Merit.

Google+ Linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*